DVOLETNI OTROK REŠEN V ZADNJEM TRENUTKU: Imel je težo šestmesečnega dojenčka

Svet

Bruseljsko sodišče je mater, ki je več kot dve leti hranila svojega otroka izključno z dojenjem in ga s tem pripeljala na rob smrti zaradi podhranjenosti, obsodilo na dvoletno zaporno kazen. "Vse to sem počela iz ljubezni," je dejala. Otrok je po enoletni bolnišnični oskrbi zdrav in zaupan v varstvo očetu, ki po mnenju sodišča ni odgovoren za materino odločitev o otrokovem prehranjevanju.

Malček je bil zaradi podhranjenosti sprejet na urgenco v kritičnem stanju, saj je imel pri dveh in pol letih težo šestmesečnega otroka, torej manj kot deset kilogramov, namesto 15, kolikor tehtajo dvoletniki. Mati je sina dojila, ne da bi mu dajala drugo hrano.

Primer sega v leto 2018, ko sta ženska in njen mož, belgijski državljan, ki dela v ZDA, obiskala njene stare starše v Bruslju. Dedek je opazil, da malček, ki je bil takrat star nekaj več kot dve leti, ni dobrega zdravja. Ugotovil je, da je bil otrok do takrat hranjen izključno z materinim mlekom. Ko so ga odpeljali v bolnišnico, so zdravniki ugotovili, da je v smrtni nevarnosti. Malčka so tedaj odvzeli staršem in ga za približno leto dni zaupali v oskrbo v bolnišnici. Zdaj si je povsem opomogel in je zdrav.

Nespametna mati, ki je bila kazensko ovadena, bo morala v skladu s sodbo višjega sodišča iz Bruslja odsedeti dve leti v zaporu. "Vse to sem naredila iz ljubezni," je dejala ženska med sojenjem.

Otroka so vrnili očetu, saj po mnenju sodnikov ni odgovoren za otrokovo podhranjenost, ker naj bi odločitev o otrokovem prehranjevanju sprejela mati sama na podlagi lastnih raziskav in brez posveta z zdravnikom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  20 .09. 2023 ob  07: 24
tam je svobodno plačljivo kapitalistično zdravstvo, ki si ga nekateri zelo želijo tudi pri nas
alfa |  20 .09. 2023 ob  04: 46
cudno da zdravnica ni nič opazila,a tam nimajo rednih pregledov kot pri nas?
kokodek |  19 .09. 2023 ob  19: 46
ne materi in ne očetu ne bi smeli dati otroka