DVOJNI POLITIČNI UMOR NA KOSOVU: Policija aretirala brata enega od ubitih

Kronika

V kosovskem mestu Peć so v sredo zvečer ustrelili kandidata Demokratske stranke Kosova (DPK) za župana mesta Astrita Ademaja. Poleg njega je bil ubit še bivši županski kandidat stranke v mestu Dečani Blerand Kadrijaj. Vzrok streljanja še ni znan, poročajo srbski mediji.

Astrit Ademaj

Streljanje se je zgodilo v bližini ekonomske šole v mestu Peć. Po poročanju kosovskih medijev so aretirali osebo, za katero se domneva, da je Ademajev brat, ki naj bi bil v streljanju poškodovan.

Iz stranke DPK so sporočili, da so zaradi dogodka pretreseni, in izrazili sožalje družinama ubitih. Podobno je na Facebooku objavil tudi kosovski notranji minister Xhelal Svecla, ki je ob tem zagotovil, da sta bistvena varnost in dobro počutje državljanov ter da bo policija z vsemi svojimi močmi razrešila primer.

"Takšni primeri oboroženega nasilja se morajo končati. V celoti se zavezujem, da bo imela kosovska policija vsa potrebna sredstva za razjasnitev primera in zagotavljanje varnosti za državljane," je še zapisal kosovski minister. Potrdil je aretacijo ranjene osebe, vendar ob tem ni razkril njene identitete.

Odzval se je tudi kosovski premier Albin Kurti in med drugim pozval policijo, naj čimprej razišče primer. "Vsi smo pretreseni zaradi tega tragičnega dogodka," je po navedbah kosovskih medijev izjavil Kurti.

Na Kosovu bodo oktobra lokalne volitve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija