DVE MEDALJI NA MLADINSKEM SP V JADRANJU: Vse slovenske posadke se domov vračajo z uvrstitvami med najboljših deset (FOTO)

Slovenija

V Omanu je ta teden potekalo mladinsko jadralno svetovno prvenstvo svetovne jadralske organizacije World Sailing, na katerem je države v vsakem razredu zastopala po ena, najboljša posadka v starosti od 12 do 19 let. Štirje slovenski nastopi so prinesli dve medalji, prav vse slovenske posadke pa se domov vračajo z uvrstitvami med najboljših deset. 

V razredu ILCA 6, nekdanjem laser radial, je v moški konkurenci srebrno medaljo osvojil državni prvak in mladinski evropski podprvak U16 razreda ILCA 4 Luka Zabukovec, ki je postal tudi svetovni podprvak. V razredu 29er sta v ženski konkurenci bron osvojili Alja Petrič in Katja Filipič, ki sta bili letos bronasti tudi na svetovnem prvenstvu v konkurenci U17 tega razreda.

Oldično 7. mesto je v ženski konkurenci osvojila zmagovalka regate za svetovni pokal v tem razredu v Hyeresu, Alenka Valenčič, ki je tudi aktualna absolutna državna prvakinja v tem razredu. V razredu 420 sta 9. mesto v kategoriji moških in mešanih posadk osvojila Martin Fras in Mija Škerlavaj.

Posadka Petrič – Filipič je 3. mesto v razredu 29er prijadrala že na polovici prvenstva in ga uspešno ubranila do zadnjega, medtem ko se je Luka Zabukovec v razredu ILCA 6 zadnji dan z izvrstnim jadranjem in zmago v zadnji regati zavihtel s četrtega na drugo mesto ter osvojil srebno medaljo.

To je bila še pika na i izjemno uspešne slovenske udeležbe na mladinskem svetovnem prvenstvu, kjer so vse štiri slovenske posadke končale med najboljših deset. Vodja odprave Matija Čok s trenerjema Sandijem Deklevo in Jakobom Božičem so nadvse ponosni na dosežek mladih slovenskih jadralcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija