DVE LETI OD PREJEMA NAJDRAŽJEGA ZDRAVILA NA SVETU: Tako danes živi Kris (FOTO, VIDEO)

Koper

Danes minevata dve leti odkar je deček Kris Zudich iz Kopra na kliniki v Los Angelesu prejel revolucionarno zdravilo zolgensma, ki mu je omogočilo normalno življenje. Predlansko jesen je za skoraj 2-letnika stekla največja dobrodelna akcija v Sloveniji, ki je segla tudi čez meje. V rekordno hitrem času se je za dečka, ki se je rodil s spinalno mišično atrofijo, zbralo več kot 4 milijone evrov. V zadnjih dveh letih je Kris naredil ogromno napredkov, danes obiskuje celo vrtec, sam sedi in govori.

"Mama in Papaci sta že ob rojstvu spoznala, da sem poseben fantek. Kmalu je spoznanje potrdila tudi diagnoza. Danes minevata dve leti odkar ste mi omogočili, da svojo posebnost na najbolj srčne in raznolike načine vsakodevno pokažem vsem v moji bližini," je v Krisovem imenu na družbenem omrežju Facebook zapisala njegova družina.

Mama in Papaci sta ze ob rojstvu spoznala, da sem poseben fantek. Kmalu je spoznanje potrdila tudi diagnoza. Danes...

Objavil/a Go Help Kris dne Nedelja, 21. november 2021

Revolucionarno zdravilo, ki bi Krisu omogočilo normalno življenje, je stalo 2,3 milijona evrov. Mlada družinica z Markovca tega denarja ni imela, zato se je po pomoč obrnila na komaj nastalo humanitarno društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki. Predsednica društva Larisa Štoka je premaknila meje mogočega in v doslej največji dobrodelni akciji v Sloveniji v le šestih dneh zbrala več kot 4 milijone evrov. Nekaj, kar se je še nedavno zdelo nedosegljivo, se je zgodilo. Kris je dobil možnost zdravljenja.

Družina se je tako novembra 2019 odpravila čez lužo, kjer je deček 21. novembra prejel zdravilo in začel novo življenje. Napredki so bili hitro vidni. Kmalu je lahko 2-letnik že sam sedel nekaj minut, se kotalil, postal je bolj vesel in odziven. Letošnjega septembra je pričel obiskovati vrtec, vozi pa tudi že tricikel.

Preostanek denarja je obalno društvo namenilo zdravljenju drugih bolnih otrok. "V Sloveniji je v času Krisove akcije zmagalo zaupanje, premaknili smo meje mogočega in podarili otroško življenje. V le šestih dneh smo zbrali več kot 4 milijone, s katerimi smo danes pomagali že preko 80 hudo bolnim otrokom. Do zneska, vas ljudi, smo spoštljivo odgovorni in še naprej transparentno poročamo o porabi doniranih sredstev. Prav vsak kovanček gre le za otroke, saj naše društvo nima stroškov," so ob današnji obletnici zapisali v društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki.

????DVE LETI PO PREJEMU NAJDRAŽJEGA ZDRAVILA NA SVETU???? V Sloveniji je v času Krisove akcije zmagalo zaupanje, premaknili...

Objavil/a Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki dne Nedelja, 21. november 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija