DVE DELOVNI NESREČI S HUDIMI POŠKODBAMI: Štirje delavci padli s premičnega odra v globino

Kronika

Policisti so na območju Ljubljane v sredo obravnavali dve delovni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. V obeh so s premičnega odra v globino padli skupaj štirje delavci. Vsi so se hudo poškodovali. Policisti za zdaj o nesrečah zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu.

Kot so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave, so jih v sredo nekaj pred 11. uro obvestili, da sta dva delavca pri čiščenju žaluzij na objektu na Viču padla v globino štirih metrov s premičnega odra, ki se je prevrnil. Z reševalnima voziloma so ju odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, kjer so ugotovili, da sta utrpela hude telesne poškodbe. O nesreči so obvestili tudi delovnega inšpektorja, ki je prišel na kraj.

O drugi nesreči so policiste obvestili okoli 17.40. Ugotovili so, da sta v Centru dva delavca, ki sta v telovadnici nameščala zaščitno mrežo za žoge, padla v globino okoli pet metrov. Delala sta na premičnem odru, ki se je prevrnil. Oba so odpeljali v UKC Ljubljana, kjer so ugotovili, da sta utrpela hude telesne poškodbe. O nesreči so obvestili tudi delovnega inšpektorja, ki ni prišel na kraj, so še dodali na policiji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija