DVA POŠKODOVANA MOTORISTA TO NEDELJO: V Divači trčil v srno, pri Črnem Kalu pa v osebno vozilo (FOTO)

Kronika

V nedeljo malo po 21. uri je med Divačo in Senožečami, v občini Divača, motorist z motociklom trčil v srno in se pri padcu poškodoval. Posredovali so gasilci iz ZGRS Sežana in PGD Senožeče. Nudili so pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanca v reševalno vozilo, odklopili akumulator ter izvlekli motocikel nazaj na cestišče, je zapisano na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje.

Istega dne, le nekaj ur prej, ob 18.45, pa sta pri Črnem Kalu trčili osebno vozilo in motorist. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in posuli cestišče z vpojnim sredstvom. Lažje poškodovanega motorista so oskrbeli reševalci Reševalne službe slovenske Istre in ga prepeljali v SB Izola, piše na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje.

Padec motorista - Divača Nedelja, 28.06.2020, ob 21:03. Motorist trčil v srno in padel na regionalni cesti...

Posted by PGD Senožeče on Sunday, June 28, 2020

Agencija za varnost prometa in policija v skupni akciji za večjo varnost motoristov

Letos so do sredine junija zabeležili 260 prometnih nesreč z udeležbo motoristov, v katerih je umrlo deset voznikov. Dve tretjini nesreč so povzročili motoristi sami. Vzrok za večino nesreč s smrtnim izidom sta prevelika hitrost in nepravilno prehitevanje, zato Agencija za varnost prometa poziva motoriste k odgovornemu in samozaščitnemu ravnanju.

Agencija za varnost prometa skupaj s policijo danes začenja akcijo za večjo varnost motoristov. Njen namen je opozoriti motoriste in mopediste, naj v poletnih mesecih ne precenjujejo svojih voznih sposobnosti in izkušenj, vse ostale udeležence v prometu pa na strpno in preudarno vožnjo ter na dodatno previdnost na cesti. Akcija bo trajala do 12. julija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija