DVA MOŠKA V OLMU NAPADLA 33-LETNIKA: Kasneje so ju policisti ustavili še v Bertokih, spisek kazni se je podaljšal

Kronika

Včeraj ob 19.17 so se v Olmu sprli trije moški. Policisti so ugotovili, da sta 44-letni in 34-letni moški napadla 33-letnika. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Oba napadalca sta po policijskem postopku peš odšla s kraja, ob 19.56 pa sta bila v Bertokih ponovno ustavljena v osebnem avtomobilu. 44-letnik, ki je vozil osebno vozilo, v postopku s policisti ni hotel sodelovati, odklonil je tudi odrejen alkotest. Policisti so ugotovili, da moški sploh ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo, zaradi storjenih cestno-prometnih prekrškov pa sledi obdolžilni predlog.

Fotografije so simbolične.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 28 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 109 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči z materialno škodo in zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali poškodovanje tuje stvari in kaznivo dejanje nasilništva. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v petih primerih. Na območju PU Koper v zadnjih 24 urah niso obravnavali ilegalnih prebežnikov.

Včeraj nekaj minut po 8. uri je na avtocesti Kozina–Koper prišlo do prometne nesreče I. kategorije. Policisti so ugotovili, da je med vožnjo s tovornega vozila padel večji kos ledu in poškodoval vetrobransko steklo na osebnem vozilu BMW, ki je vozilo za tovornjakom. Zoper voznika tovornega vozila sledi hitri postopek z odločbo.

Ob 11.45 so policisti v Piranu 58-letnemu domačinu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Sledi hitri postopek z odločbo.

Koprski policisti so ob 13.17 posredovali v zasebnem stanovanju zaradi spora med očetom in sinom. Zoper 21-letnika, ki je kršil določila zakona o varstvu javnega reda in miru, sledi hitri postopek z odločbo.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti ob 17.20 odredili preizkus alkoholiziranosti 34-letni voznici osebnega vozila, ki je vstopala v Slovenijo. Rezultat alkotesta ji je pokazal 0,45 mg/l, prav tako pa je bila voznica pozitivna na hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Voznici je bil zato odrejen strokovni pregled, ki pa ga je zavrnila. Pri temeljiti mejni kontroli so policisti v vozilu našli tudi manjšo količino neznane bele snovi, za katero še ugotavljajo, ali gre za prepovedano drogo. Zaradi kršitev določil zakona o pravilih cestnega prometa je bila voznici prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške, v primeru da se izkaže, da je zasežena snov prepovedana droga pa še hitri postopek z odločbo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija