NASILEN ROP V IZOLI: Mladoletnika najprej udarila, nato še okradla

Kronika

Koprski polciisti so včeraj prejeli prijavo ropa v Izoli. Okoli 17.30 sta dva storilca napadla mladoletnika. Udarila sta ga in od njega zahtevala denar, zatem pa sta mu vzela mobilni telefon in nekaj gotovine. Dogodek se intenzivno preiskuje, so sporočili iz PU Koper.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 148 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in štiri tatvine ter rop, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v petih primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 18 nezakonitih prehodov državne meje.

Kraje in vlomi

Včeraj je nekdo vlomil v gostilno v Doljnih Ležečah. Vlom se še preiskuje.

Popoldan je na izolski plaži kopalcu nekdo ukradel nahrbtnik, v katerem je imel avtomobilske ključe. Prav tako je v Izoli nekdo dekletu ukradel iz torbe denarnico z dokumenti in bančno kartico.

V eni od sežanski prodajaln je moški ukradel več različnih ličil in kozmetičnih pripomočkov. Po prvih ugotovitvah je škode za 800 evrov.

V Portorožu je nekdo ukradel električno kolo, vredno 1500 evrov.

Nezakonito ravnanje z zaščitenimi živalmi in rastlinami

Ob 16.50 so policisti bili obveščeni, da je v vasi Mereče mrtva siva čaplja. Na kraj sta prišla veterinarski inšpektor in higienik, ki je prevzel ptico. Odpeljali so jo na veterinarsko patologijo. Kriminalisti so pravili ogled kraja in preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja - nezakonito ravnanje z zaščitenimi živalmi in rastlinami. Vzrok pogina se še ugotavlja.

Na cestah

Ob 12.30 sta v Marezigah trčila dva kolesarja, oba državljana Francije. Kolesarka, ki je trčila v voznika pred seboj, se je lažje poškodovala, izrekli so ji globo.

Ob 19.50 so na Kozini ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila. Vozilu je potekla veljavnost registracije, zato so odvzeli registrske tablice in vozniku izdali plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija