DUŠAN OLAJ V TEKMO ZA ŽUPANA PIRANA: "Verjamem, da lahko zmagam, a kandidiram tudi zato, ker lahko pomagam"

Piran

V tekmo za županski stolček v Piranu se podaja tudi kandidat Socialnih demokratov (SD), podjetnik in triatlonec Dušan Olaj.

Dušan Olaj, kandidat SD za župana piranske občine, je danes v svojem predstavitvenem nagovoru pojasnil, zakaj se je odločil za kandidaturo. Kot pravi, se zaveda, "da politike ni mogoče izboljšati s pritoževanjem, ampak le z aktivnim sodelovanjem v njej. Zato sem se odločil, da svoje videnje boljše, bolj učinkovite in bolj razumne politike ponudim v presojo občankam in občanom Občine Piran - Pirano. Sem človek akcije. Ko vidim problem, ga moram rešiti. Ko vidim izziv, ga moram premagati. Tako sem uspel v gospodarstvu in verjamem, da lahko ta način dela prenesem tudi v politiko."

Kot je dodal, na listi SD kandidira, ker kot podjetnik zelo dobro ve, kako pomembno je, da je zagotovljena varnost zaposlenih. "Pošteno plačani in cenjeni delavci so največji kapital mojega podjetja in temelj blaginje vsake skupnosti. Nobena organizacija ne more napredovati, če ne deluje kot ekipa in tudi svoje podjetje bi najbolje opisal kot trdna, povezana in učinkovita ekipa. Verjamem,  da lahko takšen ekipni duh vpeljem tudi v delovanje občine. Verjamem, da lahko zmagam, a kandidiram tudi zato, ker lahko pomagam," je povedal Olaj.

Izpostavil je tudi nekaj osnovnih ciljev, za katere bi si prizadeval kot župan, in sicer skrb za mlade s takojšnjo zagotovitvijo ustreznega števila neprofitnih stanovanj in univerzalnih občinskih štipendij za vse, pozorna skrb za starejše in socialno ogrožene, enakomeren, uravnotežen razvoj mesta in vasi, pospešitev pridobivanja sredstev iz evropskih skladov, spodbujanje k rabi zelene energije in razvoj zelene infrastrukture.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zhe |  13 .10. 2022 ob  10: 10
Ja, tudi jaz imam svoje zamere do stranke SD oz. me je v preteklosti večkrat razočarala pri ključnih vprašanjih, tako na lokalnem kot na državnem nivoju ... ampak g. Olaja spremljam že nekaj časa, oz. spremljam rast, uspeh in vrednote njegovega podjetja, ki je na mene naredil dober vtis. Dojemam ga kot sposobnega človeka, ki je svoje premoženje ustvaril s svojim znanjem (in ne npr. s pomočjo privatizacijskih mahinacij v času jazbinškovega zakona, kot nekateri drugi potencialni kandidati) in ki ima vizijo -- vsaj za svoje podjetje.

Kako bi se izkazal kot župan, je seveda drugo vprašanje.
Bi si pa želel, da preden ga napademo in diskreditiramo, da slišimo kakšna je njegova vizija za občino Piran ... res, iskreno me zanima. Ker ni da imamo gužvo zelo sposobnih ljudi med županskimi kandidati.

Občina potrebuje nekoga, ki je operativno sposoben in nekoga, ki zna postavit strategijo, ki bo naslavljala naše najbolj pereče probleme ... od prometa, do dostopnosti stanovanj (za mlade) oz. gentrifikacije občine in višanja dodane vrednosti lokalnega turizma oz. diverzifikacije gospodarstva, da ne bomo odvisni zgolj in le od (masovnega) turizma. To so kompleksna vprašanja, ki jih ne moreš rešit zgolj z lepimi željami, ampak zahtevajo vizijo in operativno sposobnost, ter seveda tudi pokončno držo pri soočanju z raznimi lobisti.

Mega bi bilo, če bi Regional organiziral kakšno soočenje županskih kandidatov ... res pogrešam vsebinsko razpravo med kandidati.
Gabrijel |  12 .10. 2022 ob  22: 11
30
Tale turist iz Ljubljane je pozabil ob vseh populističnih obljubah dodati še to, da bo ob vsem tem poslušno sledil ukazom vročega strička iz Portoroža in njegove preljube nečakinje....