DUHOVNIK SE JE ZAGLEDAL V DIJAKINJO IN SE Z NJO POROČIL: Izdala so ju ljubezenska pisma (FOTO)

Svet

30-letni katoliški duhovnik Alex Crow je v središču pozornosti pristal zaradi neprimernega ravnanja, saj se je poročil z 18-letnico Taylor Victorio Harrison. Mladenka je nedavno končala srednjo šolo in postala polnoletna šele junija letos. Crow je predaval kot gostujoči predavatelj na katoliški srednji šoli McGill-Toolen, kjer sta se spoznala. Razkritje njune zveze je sledilo odkritju ljubezenskih pisem, ki sta si jih izmenjala za valentinovo, ko je bila Taylor še mladoletna dijakinja.

Poleti sta se odpravila na večmesečno potovanje v Italijo, nedavno pa sta se vrnila v Združene države Amerike. Crowa je medtem katoliška cerkev suspendirala, Vatikan pa bo po predlogu škofa Thomasa J. Rodija najverjetneje sprejel odločitev o njegovi laizaciji (prekinitev duhovniške službe).

Škof je obsodil Crowovo ravnanje kot skrajno neprimerno in naročil, da duhovnik ne sme več maševati ali se predstavljati kot duhovnik. Preiskava, ali je Crow spolno občeval z mladoletno osebo, pa je zaključena, kar je v začetku tega meseca objavil okrožni državni tožilec v okrožju Mobile, poroča AP News.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  27 .11. 2023 ob  13: 15
hm, iz članka tje razvidno, da ni problem to, da sta se dajala dol, ampak da sta se na koncu poročila.
vseved |  26 .11. 2023 ob  15: 25
16
Ta duhovnik bi iz prakse vedel o čem pridiga in deli nauke. Pedofile v cervenih vrstah pa ščitijo in zagovarjajo,