DRZNA TATVINA V PRODAJALNI V PIRANU: Šest si jih je ogledovalo oblačila, medtem ko je eden kradel

Kronika

V petek ob 16.15 je moški v eni od trgovin v Piranu iz blagajne ukradel 310 evrov. V trgovino je vstopilo sedem oseb, trije moški in štiri ženske, ki so si ogledovali oblačila. Moški je šel do prodajnega pulta, kjer je bil v predalu shranjen denar. Ko ga je zaposlena videla, se je odmaknil in stopil proti vratom. Zaposlena je od njega je zahtevala, naj pokaže kaj ima v žepu, on pa je prodajalno zapustil. Zaposlena je zatem ugotovila, da manjka denar, so sporočili iz koprske policijske uprave.

Fotografije so simbolične. 

Ob 7.05 so bili policisti obveščeni o vlomu na bencinskem servisu v Divači. Ukradenih je bilo nekaj prehrambenih artiklov. Ob 9.17 pa so jih obvestili o vlomu v kontejner na letališču Divača, iz katerega je storilec odnesel kovance in pijačo.

V Postojni je v petek ob 10.44 moški, ki naj bi prodajal prte, prosil za donacijo denarja za svojo mamo, ki naj bi resno zbolela. Oškodovanka mu je dala iz kuverte 50 evrov, nakar je moški pograbil ves denar iz kuverte in ga stlačil v oblačila. Oškodovanka je odšla za njim in mu nekaj denarja uspela vzeti nazaj. S kraja se je odpeljal z večjim belim osebnim avtomobilom.

Ob 14.03 so policisti obravnavali drzno tatvino v Sežani. Nekdo je iz stanovanja ukradel nahrbtnik z vsebino (denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in 760 evrov gotovine, ženska sončna očala YSL ter ostale predmete). Storilca je pregnal sin oškodovanke, ki je bil takrat v stanovanju.

Ob 16.54 je nekdo vlomil v hišo v Sežani. Ukradel je kolo, vredno 2000 evrov, uhane in broško. Na Kalu je nekdo ukradel moped Tomos APN 6, vreden 1.000 evrov.

Iz hiše v Trseku so ukradli dve torbici in nahrbtnik. Oškodovana je državljanka Slovenije (za 120 evrov) in dva državljana ZDA (za dvakrat po 3000 evrov).

V soboto je nekdo vlomil v barko v Strunjanu. Ukradel je motor, rezervoar in orodje, škode je za 500 evrov.

Ponoči je nekdo poskušal vlomiti v hišo v Postojni, na Tržaški ulici. Oškodovanka je storilca ob 2. uri pregnala, zjutraj pa je opazila, da so vhodna vrata poškodovana.

Ob 12.43 je lastnica hiše v Portorožu ob prihodu domov zalotila dve osebi in ju pregnala. Naknadno je ugotovila, da sta poskusila vlomiti skozi vrata.

V Kopru je popoldan ženska iz ene od trgovin ukradla prenosni računalnik.

Iz odklenjene hiše v Hrvatinih je nekdo odnesel zlatnino in denar, v skupni vrednosti 2000 evrov.

V nedeljo popoldan je gost lokala v Portorožu ukradel denar na škodo zaposlene, kar so posnele kamere. Sledi mu kazenska ovadba, so zapisali na Policjski upravi Koper. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija