DRŽAVE ODPOVEDUJEJO NASTOPE NA EVROVIZIJI: Je vsega kriva diskvalifikacija Rusije?

Svet

Lani je bila Rusija na Evroviziji diskvalificirana in po pričakovanjih je slavila Ukrajina. Svoj nastop na Evroviziji prihodnje leto so že odpovedale Bolgarija, Črna gora in Severna Makedonija, finančna obremenitev nastopa naj bi bila zanje prevelika. Zaradi odsotnosti Rusije, ki je bila največja finančna podpornica dogodka, so se stroški ostalih sodelujočih držav namreč povečali.

Glede na porast stroškov zaradi energetske in ekonomske krize, ki zajema velik del proračuna za javne storitve, je takšna odločitev v najboljšem interesu javnosti, je radiotelevizija Severne Makedonija zapisala na spletu. To bo prvič po letu 1991, da se ne bodo udeležili Evrovizije.

Črnogorci so v razlogih za neudeležbo na Evroviziji prihodnje leto poleg finančne stiske navedli tudi, da ni zanimanja sponzorjev. Bolgari pa poleg vsega navajajo še politično negotovost v državi.

Stroški udeležbe na Evrovoziji javno niso znani, a naj bi nanesli okoli 5 milijonov evrov. Razlikujejo se glede na velikost države. Slovenija je svoj nastop že potrdila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  18 .10. 2022 ob  08: 56
Ah, dogodek za fročote v Ukrajini. Kako prikladno.