DRŽAVA USTAVILA PRODAJO ISTRABENZIH HOTELOV: Želi jih vključiti v turistični holding

Piran

Vlada je danes kot skupščina Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) odločila, da ustavi prodajo delnic družbe Istrabenz Turizem, s katerimi so zavarovane terjatve slabe banke do holdinga Istrabenz. To družbo, ki ima v lasti šest hotelov na Obali, želi država vključiti v turistični holding.

Kot je na novinarski konferenci po seji vlade pojasnila državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar, je odločitev o ustavitvi prodaje Istrabenz Turizma skladna z določbami sporazuma o finančnem prestrukturiranju holdinga Istrabenz in tudi skladna z usmeritvami strategije razvoja turizma.

DUTB mora po besedah državne sekretarke izvesti tudi vse potrebne postopke za vzpostavitev ustrezne namenske družbe, na katero bo prenesla pridobljene delnice družbe Istrabenz Turizem. "Vse to z namenom nadaljnje prodaje tega premoženja," je dodala. S tem bodo, tako Štravs Podlogarjeva, vzpostavljeni pogoji za nadaljnjo konsolidacijo, primerno z lastniškega in poslovnega vidika.

Še pred tem pa bo moral Slovenski državni holding (SDH) pripraviti ustrezen naložbeni dokument, s katerim bodo izkazane dolgoročne sinergije in ekonomski učinki konsolidacije lastništva. SDH bo moral dokument pripraviti v tesnem sodelovanju z gospodarskim in finančnim ministrstvom ter vsemi ostalimi ključnimi partnerji, na katerih sloni realizacija strategije razvoja turizma. Dokument bo morala potrditi vlada.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija