DRUGOŠOLKA POZITIVNA NA NOVI KORONAVIRUS: Njen razred gre v 14-dnevno karanteno

Slovenija

Šolarka z Jesenic je pozitivna na novi koronavirus, njen razred gre v 14-dnevno karanteno. Deklico so testirali, potem ko so v četrtek okužbo potrdili pri njeni mami. Pri obeh otrocih iz Ljubljane, ki so ju prav tako testirali zaradi potrjene okužbe v družini, pa sta testa negativna. Njuni sošolcem tako ne bo treba v karanteno, so sporočili z NIJZ.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so včeraj pojasnili, da so po potrjeni okužbi pri dveh osebah, eni v Ljubljani in eni na Jesenicah, v postopku testiranja njuni družinski člani, med njimi tudi trije otroci. Medtem ko testa obeh otrok v Ljubljani, ki sicer obiskujeta različni šoli, nista pokazala okužbe z novim koronavirusom, pa je bil test pozitiven pri deklici na Jesenicah. Ta obiskuje drugi razred Osnovne šole Prežihovega Voranca Jesenice, kjer je že v petek njen razred ostal doma. Zdaj pa ga čaka 14-dnevna karantena.

Iz Splošne bolnišnice Jesenice, kjer dela njena mama, so medtem sporočili, da so izidi testov vseh 40 zaposlenih in 18 bolnikov, ki so jih testirali v petek dopoldan, negativni. Vršilec dolžnosti direktorja bolnišnice Miran Rems je zvečer v Odmevih povedal, da so bili negativni tudi testi osem zaposlenih, ki so jih testirali popoldan.

Hkrati v bolnišnici obveščajo vse, ki so bili v zadnjih dneh pri njih hospitalizirani, na pregledih ali na obisku ter jih območna epidemiološka služba ni poklicala, da se zanje pričakuje, da prenos na podlagi omenjene okužbe ni bil možen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  06 .06. 2020 ob  14: 12
Celinci pridite na obalo na dopust z otroci. Se dobro, da je konec epidemije.