DROGO PREPRODAJAL MLADOLETNIKOM: Koprski policisti odkrili 28-letnika

Kronika

Postojnski in cerkniški policisti so na podlagi zbiranja obvestil in obravnave drugih kaznivih dejanj v preteklosti (kot je bilo recimo prijetje 20-letnika z območja krajevne skupnosti Veliko Ubeljsko lani novembra, ki je oskrboval okoliške odjemalce s prepovedano drogo konoplja) ugotovili razloge za sum, da 28-letnik z območja Postojne oskrbuje okoliške preprodajalce in odjemalce prav tako s prepovedano drogo konoplja.



Policisti so z zbiranjem obvestil in na podlagi zasega prepovedane droge enemu od odjemalcev ugotovili, da 28-letnik dejansko preprodaja prepovedano drogo tudi mladoletnim osebam na območju Cerknice. Na podlagi zbranih dokazov so policisti iz Cerknice v januarju 2019, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča Ljubljana, izvedli hišno preiskavo pri 28-letniku in mu zasegli prepovedano drogo konopljo, ki je bila pakirana v manjše vrečke.

Na podlagi ugotovitev v hišni preiskavi, pregledu zaseženih predmetov in zbranih obvestilih so ugotovili, da se s tem nečednim poslom ukvarja tudi 34-letnik iz vasi pri Pivki. 8. marca 2019 so tako cerkniški in postojnski policisti, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča Ljubljana, izvedli hišno preiskavo še pri 34-letniku. Pri tem so našli in zasegli večjo količino prepovedane droge konoplja, belo prašnato snov, za katero obstaja sum da gre za prepovedano drogo "spid", denar in ostale predmete, ki so kazali na promet s prepovedanimi drogami.



Policisti bodo zoper 28-letnika in 34-letnika podali kazenske ovadbe na pristojno državno tožilstvo, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, saj sta preprodajala in ponujal prepovedano drogo konoplja tudi mladoletnim osebam.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija