DROGO NAJ BI NAŠLI PRI ŠEFU SKUPINE KOPRSKIH KRIMINALISTOV: Kolegi pretreseni, ko so izvedeli, kdo je osumljenec

Kronika

Včeraj smo poročali, da so koprski kriminalisti med izvajanjem prikritih ukrepov potrdili sum, da je kriminalist iz njihovih vrst vpleten v preprodajo prepovedanih drog. Kot danes poročajo mediji, naj bi šlo po neuradnih podatkih za visokega policijskega uslužbenca - vodjo kriminalistov na Policijski upravi (PU) Koper, ki preiskujejo kazniva dejanja, povezana z drogami, Matjaža Hrovatina.

Ko so policisti med preiskovanjem nekoga drugega posumili, da pri izvrševanju kaznivega dejanja sodeluje tudi njihov kolega, so o tem obvestili koprsko okrožno državno tožilstvo. To je nato odredilo izvajanje prikritih ukrepov zoper osumljenega, natančneje tajno sledenje. Septembra so koprski kriminalisti s pomočjo izvajanja tega ukrepa potrdili svoje sume.

Po zakonu o kazenskem postopku policija ne more preiskovali svojega zaposlenega, zato je koprsko tožilstvo primer odstopilo ljubljanskemu specializiranemu tožilstvu. Osumljenemu kriminalistu so odvzeli prostost, po poročanju Večera pa naj bi bil osumljen kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Na podlagi sklepa generalne direktorice policije Tatjane Bobnar je koprski kriminalist 28. septembra prejel izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Za čas trajanja postopka so mu prepovedali delo, mu odvzeli službeno orožje in onemogočili dostop do internih evidenc policije.

Kot poročajo Primorske novice, naj bi Hrovatinu in njegovemu 67-letnemu očetu konec tedna v okolici Kopra zasegli osem posejanih in precej visokih rastlin konoplje, v vikendu pa naj bi našli še (ne prav majhno) količino posušene trave. Osumljena sta bila v nedeljo pripeljana na sodišče, zaslišanje pa se je zavleklo do ponedeljkovih zgodnjih jutranjih ur. Preiskovalna sodnica je za osumljenega kriminalista predlagala pripor. Glede na to, da njegov oče ni dobrega zdravja, je odločitev o hišnem priporu zanj prepustila zunajrazpravnemu senatu.

Monika Mavsar, zagovornica zdaj že nekdanjega šefa koprskih kriminalistov, ki je osumljen kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog, je napovedala pritožbo na sklep o uvedbi pripora. Kot je pojasnila, konoplja ni bila namenjena preprodaji, ampak lajšanju zdravstvenih težav kriminalistovega očeta in njegove žene, še poroča časnik.

Po poročanju Primorskih novic naj bi se domnevni osumljenec Matjaž Hrovatin dolga leta ukvarjal ravno z odkrivanjem kaznivih dejanj, povezanih s prepovedanimi drogami, ob potrditvi sumov pa naj bi bil pretresen tudi marsikateri njegov kolega. "V policiji obsojamo vsakršno ravnanje policistov in kriminalistov, ki imajo znake kaznivih dejanj," so sporočili s policije po aretaciji koprskega kolega. "Taka dejanja so za zaposlene v policiji nesprejemljiva, tako v skladu z zakonodajo kot s kodeksom policijske etike," so dodali.

Domnevnemu osumljencu Hrovatinu grozi do deset let zaporne kazni.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  03 .10. 2019 ob  10: 28
Če jih iz Ljubljane ne bi pritisnili, se sploh ne bi zganili. Potem pa pretreseni! Ha!
Istriano |  02 .10. 2019 ob  20: 59
Če so izvajali prikrite ukrepe, kako so lahko zdaj presenečeni in pretreseni? Kaj, ko so izvajali prikrite ukrepe niso nič videli ali slišali?
Alen |  02 .10. 2019 ob  15: 00
-2
Res. Odvetnica bo dala pritožbo!jQuery11230356720692792019_1570020891102 Zaka? Konopljo gojiti doma zaradi zdravstvenih razlogov, za zdravstvene storitve mu predpise zdravnik industrijsko konopljo, ne pa v takšni količini brez da bi kdo vedel za to in prav višji koprski kriminalist. Zanimivo?? Človek bo pa imel dve ali tri sadike posajene in bo dobil leto in pol zaporne kazni. Ojoj, kaj takega pa se ne naša prana država!!!!??? Za bruhat!
Kukuruz |  02 .10. 2019 ob  10: 36
Zdej so pa na vrsti se policaji in vojaki ki svercajo begunce
Drek |  02 .10. 2019 ob  09: 12
Zadnja leta vsi uporabljajo thc olje za lajsati bolecine ali celo zdraviti dolocene bolezni.

Policaji so pa kot zmeraj ste eni hipokriti kosi dreka. Zakaj ne stopite skupaj POLICIJSKO ZDRUZENJE, sindikat, al kar pac je, ZAHTEVATE LEGALIZACIJO, ker LOVITE SAMO OTROKE IN BOLNIKE. VI KOT STROKA BI MORALI BITI PRVI , DA ZAHTEVATE LEGALIZACIJO TRAVE, DA SE LAHKO KONCNO UKVARJATE S PRAVIMI KRIMINALCI IN VZAMETE CRNEMU TRGU PREPRODAJO.

AMPAK POLICAJI SO SAMO ENI SPRANI PSI BOGATIH, NI PRICAKOVATI CLOVECNOSTI KAJ SELE INTELIGENCE IN POSTENOSTI Z NJIHOVE STRANI.
Istriano |  02 .10. 2019 ob  09: 04
Poljak ma kaj nisi vedel, da vsi uporabljamo te zadeve v zdravstvene namene?
Poljak |  02 .10. 2019 ob  01: 19
24
G. Hrovatin je razpolahal z le nekaj sadikami, kot je razvidno iz prispevka. Tudi količine posušene trave niso zapisali. Njegov oče je že veliko let zelo hudo bolan, ne pomaga mu več nobeno zdravilo. Prav tako je zelo bolan njegov brat. G. Hrovatin ni preprodajal prepovedane droge. Je pošten fant, več kot jasno je, da so mu proces zmontirali nekateri njegovi pokvarjeni kolegi, v vrstah kriminalistov jih je takšnih, žal, preveč.
Preverjeno. Matjažu in njegovi družini želim vse dobro.
Sebastjan |  01 .10. 2019 ob  19: 40
En gre pride drugi
d14585 |  01 .10. 2019 ob  16: 04
Menim, da gre verjetno za precej izkušenega kriminalista, ki je v svoji karieri storil veliko dobrega. Premalo informacij je komu in koliko je prodal, prav tako bi njegova obramba lahko izhajala iz dejstva, da je za osebni namen gojil konopljo (tudi če podariš nekomu, še vedno gre za kaznivo dejanje omogočanja uživanja prepovedanih drog), in prav tako ni jasno kdo je gojil konopljo. Kot sem dejal, premalo informacij je o tem, kaj je bilo ugotovljeno na podlagi tajnega sledenja in na podlagi katerih dokazov so uvedli prikrit preiskovalni ukrep tajno sledenje.
Istriano |  01 .10. 2019 ob  15: 55
21
Res ne vem o čemu pišete, saj so naši policisti in kriminalisti vendar vsi poštenjaki. Samo če pogledate koliko ljudi so ulovili in obtožili za nastanek 6 milijardne bančne luknje ali za oprano eno milijardo iranskih dolarjev.
max |  01 .10. 2019 ob  15: 01
41
Nevem ali bi jokal ali se smejal, 8 kar visokih rastlin konoplje? UUUUUU, ki policaji ne pijejo, ne vozijo pod vplivom, ker policaji niso ljudje, ne skadijo jointa, temveč lovijo jankije....Če bi bli to problemi, bi mi živeli v raju. Jebena hinavščina.