DREVESA POSEKALI, NJIHOVO VLOGO PREVZELI SENČNIKI: "Okolje Piran se še hvali, da so oni poskrbeli za senco – parodija"

Piran

"Uresničilo se je prav to, na kar smo opozarjali. Drevesa okrog Zdravstvenega doma Lucija so bila vsa posekana, čeprav so zatrjevali, da jih bodo posekali manj, kot so prvotno planirali," so zgroženi tisti krajani Lucije, ki so ob gradnji novega zdravstvenega doma opozarjali na stare borovce, ki so območju dajali prepotrebno senco. Na piranski občini odgovarjajo, da so drevesa, ki so jih lahko, ohranili.

"Drevesa okrog ZD Lucija so bila vsa posekana, čeprav so zatrjevali, da jih bodo manj, kot so prvotno planirali in sedaj ljudje sedijo pod marelami in Okolje Piran se še hvali, da so oni poskrbeli za senco – parodija," je zapisal bralec v sporočilu, ki smo ga prejeli v uredništvo. 

Ker se temperature bližajo 30°C ????, smo pred Zdravstveni dom Lucija postavili senčnike ⛱, da pacientom ne bo potrebno čakati na žgočem soncu ☀️

Posted by Okolje Piran on Friday, June 26, 2020

"Arhitekte in projektante v Sloveniji očitno razmerje na terenu ne zanima. Najprej posekati, potem posaditi nova. Ali je bilo res težko jih vklopiti v projekt – ne, ni –, samo pozabili so," o tem meni bralec, ki opozarja na posek dreves in pikro dodaja: "Že vemo, kaj bo naslednja ideja: za ogromno denarja bodo postavljali nekakšne baldahine, pod katerim ni sonca – je pa savna."

Na Občini Piran odgovarjajo s skico na novo zasajenih dreves.

"Vsa drevesa, ki jih je bilo možno ohraniti, so ohranjena. Drevesa, ki jih zaradi gradnje ni bilo možno ohraniti, so oziroma bodo nadomeščena," na očitke, da se ob gradnji novega zdravstvenega doma v Luciji ni ohranilo niti eno drevo, odgovarjajo na Občini Piran, kjer dodajajo, da je bil del novih dreves že posajen – predvsem ob parkirišču na južni strani objekta, ob novem glavnem vhodu ter ob lekarni. "Dodatno so bila zasajena drevesa ob parkirišču na severni strani objekta," pravijo v tamkajšnji službi za odnose z javnostmi. Med zasajenimi drevesi naštevajo palme, jasmine, pinije, hraste in bore, med drugimi rastlinami pa oleander, rožmarin in sivko.

Glede senčnikov pa na občini pojasnjujejo, da gre za začasno rešitev, zanje pa je zaprosil zdravstveni dom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  30 .06. 2020 ob  13: 42
mogoče bo mišič , veliki podjetnik v javnih službah, po vzoru iz kopra sadil palme?!
Veštivemjaz |  30 .06. 2020 ob  11: 54
13
Kaki oljke slive ringloje mandlje naj se sadi ne strupen oleander
va cagar |  30 .06. 2020 ob  10: 36
@Kukurux
tebi je treba pomest podstrešje bebavo
Piero Panin |  29 .06. 2020 ob  22: 21
-4
Komunala ne bo sadila dreves,ker pol je treba pometat listje