DRAMATIČEN PADEC V NOTRANJOST LEDENIKA: Posnetek je bil objavljen kot opozorilo (VIDEO)

Svet

V francoskih Alpah se je pred letom dni zgodila grozljiva nesreča, ko je smučar zdrsnil v razpoko na ledeniku in padel kar 15 metrov globoko. Video posnetek, ki prikazuje padec in dogajanje, je postal viralen šele pred kratkim. Na posnetku lahko vidite moškega, ki smuča po ledenem terenu, nato pa z nogami naprej pade v notranjost ledenika.

Smučarja spodnese, nanj pa se zgrmijo veliki kosi padajočega snega. Smučar je po ocenah francoskega alpinističnega društva padel 15 metrov globoko. Njegovi prijatelji, ki so dogajanje opazovali z nižje točke, so potrebovali 15 do 20 minut, da so prišli do razpoke, v katero je padel njihov prijatelj. Nato so mu podali vrv in ga izvlekli ven. Smučar se je po kratkem počitku celo vrnil na smuči.

Posnetek nesreče je postal viralen in je opozorilo pred nevarnostmi tega adrenalinskega športa. Skupina Les Powtos, ki je objavila posnetek, želi s tem povečati ozaveščenost o nevarnostih, ki jih predstavlja smučanje, tudi za zelo izkušene smučarje. Do danes si je posnetek ogledalo že več deset milijonov uporabnikov družbenih omrežij. O tem dogodku so poročali različni mediji, vključno z The Washington Post.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija