DRAMA V CERKNEM: Zgorela mizarska delavnica in tovornjak, lastnik skušal požar pogasiti sam, a mu ni uspelo (FOTO)

Kronika

Okrog 2. ure je v Dolenjih Novakih zagorela lesena trinadstropna mizarska delavnica, velika približno 20 krat 10 metrov, in v neposredni bližini parkirano tovorno vozilo. Požar je najprej poskušal pogasiti sam lastnik, ker pa mu to ni uspelo, je poklical na pomoč gasilce. Po prvih ocenah je nastala velika materialna škoda.

Mizarska delavnica je pogorela skoraj v celoti, prav tako je v požaru pogorelo tudi tovorno vozilo. Prav tako so zgoreli izdelki, poizdelki in material, ki ga potrebujejo v proizvodnji, ter stroji. 

"Ko smo prispeli na kraj dogodka, je bil požar že popolnoma razvit v tretjem nadstropju z ostrešjem. Zaradi samega skladiščenja lesa in izdelkov je bila tudi huda toplotna obremenitev. Začeli so gasilska varovanje stanovanjskih objektov v neposredni bližini ter gašenje tretjega in prvega nadstropja, kjer se je nahajala tudi večina strojev," je za povedal vodja intervencije in poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno Sašo Tušar.

Na pomoč so prihiteli gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Novaki, Cerkno, Gorje-Poče-Trebenče in Planina. V intervenciji je po Tušarjevih besedah sodelovalo 56 prostovoljnih gasilcev z devetimi vozili. Požar je bil v približno eni uri pod nadzorom, nato pa so začeli sanacijo z odstranjevanjem zoglenelih lesenih izdelkov, da so gasilci prišli do vseh požarišč in jih popolnoma pogasili. Na kraju požara je ostala požarna straža.

Tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik je potrdil, da so na kraju dogodka prisotni kriminalisti, ki bodo raziskali vzrok požara. O dogodku pa so bili obveščeni tudi pristojni pravosodni organi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija