DRAMA V BEOGRADU: Sredi koncerta se je splav začel potapljati (VIDEO)

Svet

V Beogradu je ponoči med koncertom potonil splav Kartel na reki Savi. Na splavu, ki se je začel potapljati nekaj po polnoči, je potekal koncert, ki se ga je udeležilo nekaj sto ljudi. Po navedbah beograjskega urada za izredne razmere so evakuirali 114 ljudi, v nesreči pa ni bilo poškodovanih ali mrtvih, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

View this post on Instagram

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Po navedbah pristojnih so s potapljajočega se splava evakuirali vse ljudi. Točnega števila tistih, ki so bili v času nesreče na splavu, po besedah načelnika urada za izredne razmere Luke Čaušića ni mogoče določiti, bolj podrobne številke pa naj bi bile znane v prihodnjih dneh, navaja Tanjug.

"V reševalni akciji je sodelovalo 30 gasilcev z 11 vozili, pet ekip za reševanje na vodi ter večje število pripadnikov policije in urada za izredne razmere. Najpomembneje je, da v tem dogodku ni poškodovanih ali mrtvih," je po zaključku reševanja dejal Čaušić.

View this post on Instagram

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Dogodek ni edini tovrstni v zadnjem letu. Lani je med novoletno zabavo namreč potonil splav Freestyler. Beograjska policija je v začetku leta zaradi nesreče pridržala tri ljudi. Po poročanju srbskih medijev so zaradi suma ogrožanja splošne varnosti takrat pridržali menedžerja in direktorja kluba ter lastnika splava, grškega državljana. Klub Freestyler je bil namreč registriran za 220 ljudi, na splavu pa jih je bilo na novoletno noč po neuradnih informacijah najmanj 400.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  26 .12. 2023 ob  14: 02
Prej komedija.
vseved |  24 .12. 2023 ob  15: 38
Ma kakšna drama neki, če gre gor trikrat več ljudi kot bi smelo!