DRAMA NA KANINU, KLJUB TEMU DA NE OBRATUJE: Zaradi preiskave zapečateni postaji A in B (FOTO)

Kronika

Po torkovi nesreči krožno-kabinske žičnice na Kaninu se nadaljuje preiskava. Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica ugotavljajo, ali gre v navedenem varnostnem dogodku za uradno pregonljivo kaznivo dejanje. Čakajo tudi ogled inšpektorja za žičnice.

Potem ko je jeseni postalo jasno, da kaninska žičnica v tej zimski sezoni ne bo pridobila obratovalnega dovoljenja, so bovški svetniki sicer decembra sklenili, da bo družba Sončni Kanin z nekaj zaposlenimi zagotavljala osnovno vzdrževanje smučišča. Delavci so tako v zadnjih dneh poskrbeli za sprožanje plazov in čiščenje snega z naprav na vrhu smučišča. Ko so se v torek vračali s žičnico, pa se je snela jeklenica in gondola z delavcema je obvisela v zraku.

[INTERVENCIJA] 9.1.2024 ob 14.31h so nam zazvonili pozivniki, da je med A in B postajo na krožno kabinski žičnici Kanin...

Posted by PGD BOVEC on Srijeda, 10. januar 2024.

Ker je policija zaradi preiskave zapečatila postaji A in B, delavci trenutno do tam nimajo dostopa. Z vozili bi sicer lahko po cesti prišli do postaje C, a je dostop do vrha smučišča praktično nemogoč zaradi prevelikih količin snega, je novinarjem povedal vodja smučišča Urban Meglič. Trenutno jim tako vsaj do zaključka preiskave preostane le čakanje.

Kot je še povedal Meglič, s tehničnega vidika ni veliko možnosti, da bi se prazna jeklenica snela zaradi vetra, tudi podrtih dreves ni bilo, zato zaenkrat ne ve, zakaj je prišlo do nesreče. Več naj bi bilo znano po zaključku preiskave, na smučišču še čakajo tudi obisk pristojnega inšpektorata za žičnice.

Kot so danes pojasnili na Policijski upravi Nova Gorica, kriminalisti in policisti zbirajo dodatna obvestila, da bi ugotovili vse okoliščine dogodka, in opravljajo nujna preiskovalna dejanja. Ugotavljajo tudi, ali gre v dogodku za uradno pregonljivo kaznivo dejanje.

Na decembrski seji bovškega občinskega sveta so svetniki izglasovali tudi razrešitev direktorice Sončnega Kanina Manuele Božič Badalič. Ta sicer ostaja na vodilnem mestu do konca odpovednega roka oziroma izbire novega direktorja, torkove nesreče pa za zdaj ne želi komentirati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  10 .01. 2024 ob  16: 59
Verjetno ni potrebno biti kakšen strokovnjak, da ugotoviš, da bi zaradi te žičnice že zdavnaj moral nekdo v čuzo. To ni farsa, je življenjsko nevarno in je potrebno ali zagotoviti da dela ali pa vse skupaj porušiti.