DOSTAVLJAVEC 2-LETNICO REŠIL PRED GOTOVO SMRTJO: Padla je iz 12. nadstropja (VIDEO)

Svet

Enaintridesetletni dostavljalec Nguyen Ngoc Manh je kot resnični življenjski superheroj rešil dveletno deklico, ki je v nedeljo v vietnamski prestolnici Hanoju padla z balkona iz 12. nadstropja stanovanjske stavbe.

Nguyen je sedel v avtu, ko je ob 17. uri zaslišal jokajočega otroka. Kmalu zatem je zaslišal jokati še žensko, zato je skozi okno svojega avtomobila pogledal, kaj se dogaja. Lokalnim medijem je povedal, da je sprva mislil, da deklica samo nenadzorovano joče brez razloga, a da je hitro ugotovil, da gre za nekaj drugega. Otrok je bil na višini 50 metrov. "Videl sem punčko, ki je plezala čez balkonsko ograjo," je povedal Nguyen. Skočil je iz avta, preskočil ograjo in se povzpel na kovinski nadstrešek, pod katerim so bili nameščeni agregati, piše The Guardian. 

"Povzpel sem se na dva metra visoko nadstrešnico, da sem bil v dobrem položaju, da ujamem deklico," je povedal Nguyen. Ravno, ko je dveletnica začela padati, je izgubil ravnotežje, a se je uspel vreči naprej, da bi jo poskušal ujeti. "Poskušal sem doseči njeno roko in moral sem se hudo potruditi, da sem jo ujel," je dejal in dodal, da je upal, da bo deklici lahko preprečil, da bi padla naravnost na tla.

Na posnetku incidenta, ki je bil posnet iz bližnje stavbe, lahko vidite, kako se je deklica povzpela čez balkonsko ograjo in dosegla tanek rob. Stanovalci v stavbi nasproti tiste, v kateri se je odvijala drama, so poklicali deklico, ki se je nekaj sekund oprijemala ograje balkona, preden je padla. Posnetki nadzornih kamer kažejo, da je Nguyenu uspelo do neke mere ublažiti padec, a je otrok zaradi moči udarca močno odskočil in na podstrešnici je nastala udrtina.

"Takoj sem jo prijel v naročje, objel in videl, da ji iz ust teče kri. Zelo me je bilo strah," je dejal Nguyen. Deklico so po padcu odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da si je izpahnila kolk, vendar drugih poškodb, kot kaže, nima. Zdravnik Le Ngoc Duy je dejal, da je deklica dobila gips in je trenutno na opazovanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija