DONČIĆU SE PO OLIMPIJSKIH IGRAH OBETA BOGATA POGODBA: Toliko mu ponuja Dallas

Svet

Slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić bo po olimpijskih igrah v Tokiu podpisal petletno pogodbo z Dallas Mavericks v višini 202 milijonov dolarjev, poročajo različni ameriški mediji.

Dvaindvajsetletni Dončič ima pogodbo z Mavericks do konca naslednje sezone. Ta mu bo prinesla 10,2 milijona dolarjev, pišeta Bleacher Report in priznani poročevalec iz lige NBA Mark Stein.

Slednji dodaja, da se bo podpis najverjetneje zgodil po koncu olimpijskih iger, saj klub iz Teksasa spoštuje željo 22-letnega Ljubljančana, da se osredotoči na olimpijske igre, kjer Slovenijo v četrtek čaka polfinale.

Dončić, dvakrat izbran v najboljšo postavo lige NBA, ima na 199 tekmah, ki jih je odigral v ligi NBA, povprečje 25,7 košev, 8,4 skoke in 7,7 podaj.

Na naboru leta 2018 je bil izbran kot tretji s strani Atlanta Hawks, ki ga je nato v zamenjavi za Trae Younga in prvi izbor na naboru 2019 (Cam Reddish) predala Dallas Mavericks.

Ekipa iz Dallasa je v pretekli sezoni v sedmi tekmi 1. kroga končnice izpadla proti Los Angeles Clippers. Dončić je imel v končnici povprečje 35,7 košev, 10,3 podaje in 7,9 skokov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija