DONČIĆA IN EKIPO DANES ČAKAJO HRVATI: NBA-jev zvezdnik cilja na OI in še kaj več

Slovenija

Danes bosta aktivni obe slovenski članski reprezentanci v košarki. Punce bodo ob 15. uri igrale tekmo drugega kroga evropskega prvenstva v Strasbourgu, fante pa ob 20.00 v Stožicah čaka prijateljska tekma proti Hrvaški v okviru priprav na kvalifikacije za olimpijske igre.

Luka Dončić cilja na uvrstitev na olimpijske igre 

Tri dni potem, ko se je pridružil slovenski košarkarski reprezentanci, je pred slovenske medije stopil prvi zvezdnik Luka Dončić. Poudaril je, da ima Slovenija brez dvoma dovolj kakovostnih košarkarjev za uvrstitev na olimpijske igre. "To je naš primarni cilj. Imamo pa ekipo tudi še za kaj več," je dejal Dončić.

Novinarska konferenca Košarkarske zveze Slovenije v hotelu Austria Trend v Ljubljani je privabila mnoštvo slovenskih medijev, ki bistvenih novosti o Luki Dončiću niso slišali, izvedeli pa so, da je slovenski zvezdnik motiviran za igranje v državnem dresu.

"Zame je bilo igranje v reprezentanci vedno velika čast. Po dolgem času smo se spet videli s fanti iz eurobasketa 2017 in čeprav med njimi ni več Gorana Dragića, v ekipi še vedno vlada odlično vzdušje. Vsi imamo isti motiv, to je uvrstitev na olimpijske igre, prepričan pa sem, da imamo dovolj kakovosti še za kaj več," je poudaril Dončić.

Zadnja prijateljska tekma danes v Stožicah 

Uvodno tekmo Slovenije v pripravah na Kaunas, kjer bodo konec meseca in v začetku julija potekale kvalifikacije za olimpijske igre, je Dončić spremljal s tribune. Njegovi soigralci so v sredo na Reki premagali Hrvaško s 94:80. Druga in hkrati zadnja prijateljska tekma, znova s Hrvaško, bo danes ob 20. uri v Stožicah.

"Zagotovo je lažje biti na igrišču kot na tribuni. A to, kar se videl na parketu, je bilo zelo dobro. Fantje so bili strelsko razpoloženi in so zanesljivo zmagali. Fino je, ko ti steče igra v napadu, a tudi brez nje moramo biti dovolj dobro pripravljeni, da se bomo kosali z najboljšimi. Evropska košarka se precej razlikuje od lige NBA. Je bolj ekipna in v njej je več taktike," je dodal Dončić.

Nekaj vstopnic za tekmo v Stožicah je še na voljo, pričakovati pa je, da si bo dvoboj ogledalo približno 8000 ljudi, oziroma toliko, kot jih zaradi epidemioloških omejitev gre v dvorano. Košarkarska zveza Slovenije vse obiskovalce poziva, da se na tekmo odpravijo pravočasno, saj je v bližini precej zapor zaradi del na prometni infrastrukturi.

Spomini na prvo tekmo so nepozabni 

"Spominjam se svoje prve tekme za reprezentanco v Stožicah. Bilo je prav tako proti Hrvaški in dvorana je bila razprodana. Spomin je nepozaben, upam, da bo danes podobno," je dodal slovenski zvezdnik.

Čeprav je še pred dvema tednoma nastopal v ligi NBA, Dončić pravi, da ne čuti nobene utrujenosti. Vzel si je en teden premora od košarke, zdaj pa se počasi vrača v tekmovalni pogon. "Moram priznati, da sem že kar pogrešal košarko," je dejal Dončić.

Dončić želi postati prvak lige NBA 

Seveda se ni mogel izogniti vprašanjem o minuli sezoni v ZDA. Drugo leto zapored je bil izbran v prvo peterko lige NBA. "Vsaka nagrada za individualne dosežke mi veliko pomeni, moj cilj pa je vendarle povsem drug. Želim osvojiti prstan za zmagovalce oziroma postati prvak lige NBA. Vem, da je do tam še dolga pot," je dodal Dončić.

Njegove predstave so ga že pred časom pripeljale do vloge svetovnega superzvezdnika. Sam pravi, da se v njej dobro znajde, čeprav ima vsaka stvar tudi negativno plat. "Ko sem bil še otrok, sem vedno sanjal, da bom igral v ligi NBA in bil najboljši. Lepo je videti, da me spremljajo tudi najmlajši navijači, tako kot sem jaz nekoč pretekle zvezdnike. Tudi zato mi ni nikoli odveč si vzeti nekaj trenutkov za fotografijo z navijači," je dejal Dončić.

Novinarsko konferenco je Košarkarska zveza Slovenije izkoristila za podaljšanje pogodbe z generalnim pokroviteljem Telemachom. Podpisala sta jo predsednik KZS Matej Erjavec in član poslovodstva družbe Marko Šter.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija