DONČIĆ Z OBOŽEVALCI DELIL SPOMINE IZ OTROŠTVA: Po podpisu milijonske pogodbe držal obljubo (FOTO)

Slovenija

Ta hip najbolj vroč košarkarski zvezdnik na svetu, Luka Dončić, je na družbenih omrežjih objavil utrinke iz svojega otroštva. Natančneje, igrišče, na katerem je igral košarko v mladih letih. Razlika je le v tem, da je igrišče v Savskem naselju po njegovi zaslugi zdaj zasijalo v novi podobi. Prvo trojko na novem igrišču je minulo soboto vrgel prav Luka.

Dončić je po olimpijskih igrah v Tokiu, kjer je Slovenijo popeljal do četrtega mesta, poletje preživel v domači Ljubljani. V tem času je poskrbel tudi za dobro delo – obnovo košarkarskega igrišča v Savskem naselju, kjer je še pet let nazaj, kot 17-letnik, na koš metal tudi sam. V bolj zgodnjih letih, ko jih je štel sedem, je na igrišču igral prav vsak dan.

Obljubo, da bo pomagal pri ureditvi omenjenega igrišča, je dal po podpisu 200-milijonske pogodbe z moštvom Dallas Mavericks. Obnova obsega novo podlago igrišča in osvetlitev na njem.

"To je zame zelo razburljiv dan. Na odraščanje v Ljubljani imam lepe spomine in to je teren iz mojega otroštva, kjer sem se učil in vadil. V čast mi je, da lahko svojemu mestu in svoji državi, ki sta mi dala veliko, nekaj vrnem. Navdušen sem nad možnostjo, da se otroci igrajo na istih igriščih in uresničujejo iste sanje," je dejal Dončić na otvoritvi igrišča minuli konec tedna.

Prvo trojko na igrišču je vrgel prav on, manjkalo pa ni niti podpisovanje in rokovanje z mladimi oboževalci.

Nato pa je na Twitterju objavil fotografije in še zapisal: "Kakšna čast je sodelovati s fundacijo 2K in obnoviti igrišče iz mojega otroštva. Hvala vam!" Podviga se je lotil s filantropskim združenjem podjetja 2K, ki proizvaja video igre, Dončić pa je na naslovnici njihove nove simulacije košarke NBA 2K22.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija