DOMISELNO ALI NEOKUSNO? Pogrebe prenašajo prek spleta

Svet

Na Dunaju se ukrepom zaradi novega koronavirusa prilagajajo tudi pogrebne službe. Ponujati so začele prenose pogrebov prek spleta, ki so brezplačni. Podobne ponudbe se pojavljajo tudi v drugih državah, med drugim v Franciji in Španiji.

Največje zasebno pogrebno podjetje v avstrijski prestolnici Himmelblau je začelo prenose pogrebov prek spleta ponujati konec preteklega tedna. Doslej so predvajali šest pogrebov, zanimanje pa je vse večje, je povedal direktor podjetja Jacob Homan"Številnim bližnjim sorodnikom je hudo, ker se ne morejo udeležiti pogreba," je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Pogreb snemajo z mobilnim telefonom in ga prenašajo prek spletne platforme Zoom, ki je zaščitena z geslom. Svojci prejmejo tudi posnetek, ki ga lahko delijo z drugimi, če želijo.

Za spletne prenose pogrebnih slovesnosti se je kasneje odločilo še več pogrebnih služb na Dunaju. V Avstriji je namreč zaradi novega koronavirusa gibanje na javnih krajih močno omejeno, prepovedano pa je zbiranje več kot petih ljudi. Za podobno rešitev so se odločile tudi pogrebne službe v nekaterih drugih državah, kjer so oblasti omejile gibanje na prostem, med drugim v Franciji in Španiji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija