DOMAČI PILING ZA OBRAZ IZ ZDRAVIH IN NARAVNIH SESTAVIN: Pričakujete lahko hitre in učinkovite rezultate

Trendi

Potrebujete le dve sestavini - piling delce in mehko tekočo komponento, vendar je treba paziti, da delci niso preveč hrapavi, saj bodo poškodovali občutljivo površino kože.

Poskusite se izogibati nazobčenim sestavinam, kot so lupine in sadni koščki. "Prednost domačega pilinga so hitri, takoj vidni rezultati in čist ter sijoč obraz", poudarja Marisa Plescia, znanstvenica in lepotna strokovnjakinja iz Los Angelesa. Idealne sestavine za piling so beli ali rjavi sladkor, drobno mleta ovsena kaša ali drobno mleta moka.

1. Blažilni piling za obraz iz ovsenih kosmičev in medu

Oves ima protivnetne lastnosti, ki naravno pomirjajo kožo, medtem ko je med izjemno uporaben in ima hidratantne, protivnetne in antibakterijske lastnosti. Recept vključuje eno žlico ovsene kaše, 1 žlico drobno mletega rjavega sladkorja in 2 do 4 žlice oljčnega olja.

2. Osvežilni piling za obraz iz šipka

Šipek v prahu spada v kategorijo mlete moke in je kot piling odličen. Bogat je z vitaminom C in vitaminom A iz karotenoidov. Recept vključuje pol čajne žličke šipkovega prahu in pol čajne žličke medu.

3. Piling z vrtnicami za suho kožo

Ta piling učinkovito odstranjuje odmrle kožne celice, hkrati pa je nežen do suhe kože. Vrtnice zmanjšuje rdečico na koži. Recept vključuje pol čajne žličke cvetnega prahu vrtnice, pol čajne žličke drobno mletega ovsa ali ovsene kaše, eno žličko medu in pol čajne žličke vode.

4. Piling s cimetom in kurkumo za kožo, nagnjeno k aknam

Cimet in kurkuma blažita vnetja, raziskave pa so celo pokazale, da je cimet učinkovito negovalno sredstvo za blage do zmerne akne. Pred tretmajem naredite test na koži, dajte malo cimeta, ker se nekateri znajo odzvati na to začimbo. Recept za piling vključuje četrt žličke cimeta v prahu, pol čajne žličke kurkume, pol čajne žličke šipkovega semena v prahu in pol čajne žličke vode.

Pazite na draženja, ki se lahko pojavijo, če piling uporabljate prepogosto. Priporočeno ga je narediti največ enkrat ali dvakrat na teden.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija