DOLGE KOLONE IN ČAKALNE DOBE ZA VSTOP NA HRVAŠKO: Takšno je trenutno stanje na mejah

Slovenija

Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško je danes povečan promet, osebna vozila morajo najdlje, do dveh ur, trenutno čakati na prehodih Dragonja, Dobovec in Gruškovje. Gneča je tudi v Avstriji za vstop v Slovenijo - večkilometrske kolone so pred Karavankami in Šentiljem.

Vse fotografije so simbolične.

Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, čakajo osebna vozila za izstop iz Slovenije na prehodu Dobovec dve uri, na prehodih Dragonja in Gruškovje pa od ene do dveh ur. Pred mejnim prehodom Gruškovje je proti Hrvaški zastoj dolg od dva do tri kilometre.

V PLANETU KOPER JE TO POLETJE VROČE KOT ŠE NIKOLI: Kmalu bodo vrata odprli novi najemniki

V Planetu Koper, kjer vedno stremijo k posodabljanju, so pred glavno turistično sezono zaključili s prenovo, ki je v nakupovalno središče prinesla svežino in novosti. V prvi fazi prenove, ki se je pričela lanskega decembra, so na mestu nekdanje diskoteke in bowlinga uredili restavracijo, v drugi fazi, ki se je zaključila nedolgo nazaj, pa so prenovili zunanjost in notranjost nakupovalnega centra.

Čakalna doba je podaljšana tudi na prehodih Sečovlje in Jelšane, kjer morajo osebna vozila za izstop čakati po eno uro, na Jelšanah čakajo tudi za vstop v državo, in sicer do 30 minut. Čakalne dobe so še na prehodih Starod, Metlika, Rogatec, Zgornji Leskovec in Zavrč.

Zastoji so v Avstriji pred nekaterimi mejnimi prehodi s Slovenijo. Tako je pred predorom Karavanke na avstrijski strani kolona dolga 15 kilometrov, predor občasno zapirajo. Zastoj je tudi pred predorom Ljubelj, ki ga prav tako občasno zapirajo. Vozila stojijo tudi na avstrijski strani prehoda Šentilj, tam je kolona trenutno dolga osem kilometrov.

Dars je opozoril, da je zaradi začetka počitnic v delu Nemčije ta konec tedna in vse do četrtka pričakovati povečan promet na mejnih prehodih s Hrvaško, na cestah od Avstrije proti Hrvaški ter iz urbanih središč proti turističnim krajem in obratno. Na mejnih prehodih tudi še naprej poteka nadzor prometa in potnikov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija