DOLGA KOLONA VOZIL MED KOPROM IN IZOLO: Trčila tri vozila, dve osebi odpeljali v bolnišnico (FOTO, VIDEO)

Kronika

Sinoči je se je že pred predorom Markovec v smeri proti Izoli vila dolga kolona vozil. Vzrok za gnečo je bila prometna nesreča, ki se je zgodila nekaj minut po 20. uri na avtocesti Koper–Izola, pred izvozom Izola. Trčila so tri vozila, piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP. Dve poškodovani osebi so reševalci z reševalnim vozilom odpeljali v izolsko bolnišnico.

Po pisanju voznikov, ki so obstali v dolgi koloni, na socialnem omrežju Facebook, naj bi šlo za hujšo prometno nesrečo. Na kraj dogodka naj bi prišlo več gasilskih, policijskih in reševalnih vozil. Cesta je bila kar nekaj časa zaprta.

Iz tunela markovec proti izoli

Objavil/a Patrik Frbežar dne Petek, 17. januar 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  18 .01. 2020 ob  14: 51
RDEČE LUČI

V smeri proti Kopru je bilo pri Bertokih na svetleči avtocestni tabli, obvestilo, da je tunel Markovec zaradi nesreče zaprt. Ko se je prišlo do odcepa za Semedelo, se je pred vhodom v tunel že nabirala kolona. Na tistem mestu so nekateri na cesti obračali, drugi so čakali v tunelu, kar v takih primerih ni dovoljeno, saj lahko pride do še večje nesreče. Ko smo počasi po cestah Markovca rispeli do krožišča pri bolnici, se je ne levi strani videlo stoječo kolono vse do mesta nesreče pred Izolo. Na mestu nesreče so bili gasilci, policija in PHE, vse modre in bele luči so utripale, vprašanje, ki ostaja pa je, kako so lahko udeleženci sploh vozili v tunel, ki je bil z rdečimi lučmi, označen, da je zaprt? Znaki so jasni, predpisi pa tudi, žal, pa se jih vsak lahko razlaga kot želi. S takšnim obnašanjem, pa se naša prometna in siceršnja varnost lahko samo še poslabšuje. ..