DOJI PETLETNEGA SINA IN ČAKA, DA BO SAM PRENEHAL: Mnogi pravijo, da je bolna in otroka zlorablja (FOTO, VIDEO)

Trendi

Strokovnjaki v večini menijo, da je dobro dojiti, dokler to ustreza mami in otroku. Za otroka je dojenje razvojna potreba, ki jo sami od sebe prerastejo, povečini tam med tretjim in četrtim letom. Takrat se zaključi tudi ena najpomembnejših etap v razvoju možganov. Nekateri seveda dojenje opustijo prej in nekateri tudi kasneje. Toda Lauren Mcleod iz Pertha v Avstraliji še vedno doji svojega petletnega sina Bowieja. 29-letnica je odprta in iskrena glede svojega starševskega sloga na Instagramu in si prizadeva odpraviti stigmo v zvezi z dolgotrajnim dojenjem.

Lauren je rekla, da mnogi pravijo da je bolna in otroka zlorablja. Priznala je, da je odločitev o prenehanju dojenja prepustila svojemu sinu, Bowie pa očitno še ne želi prenehati. Ima tudi dvoletno hčerko Tigerlily. "Imela sem veliko srečo, da sem se v obdobju dojenja srečala z minimalnimi težavami. Koristi so odtehtale vse težke čase," je povedala za Daily Star.

View this post on Instagram

A post shared by APJ Village (@apj_village_)

"Z otrokoma imamo čudovit odnos in zelo sem hvaležna, da lahko z materinim mlekom podpiram njuna telesa in možgane v razvoju ter jima nudim udobje in varnost, ki ju čutita med dojenjem," je dodala Lauren.

"Številna negativna mnenja, ki jih imajo ljudje o dojenju, pogosto temeljijo na kulturnih predsodkih in pomanjkanju znanja o tej temi, kar je del razloga, zakaj delim svojo zgodbo. Ljudem želim pomagati razumeti, da je naravno dojenje biološko normalno," je zaključila Lauren.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  26 .09. 2022 ob  08: 53
-3
Se non son matti non li vogliamo
alfa |  26 .09. 2022 ob  07: 57
vse lepo in prav,ampak vse ima svoje meje .... me zanima če bo želel da ga doji pri dvajsetih,a mu bo ugodila?