DOBRODOŠLICA V "NAJBOLJ TURISTIČNO OBČINO V DRŽAVI": V najboljšem primeru boste uničili podvozje avtomobila, v najslabšem pa ... (FOTO)

Piran

Po krožišču na Valeti na državni cesti proti Luciji vas, če niste domačini ali pa če se spozabite, čaka past, ki vam v najblažji obliki lahko resno poškoduje podvozje vozila. Neverjetno je, a resnično, da se nihče od odgovornih ne zgane in ne sanira poškodovano vozišče, ki v taki obliki vztraja že kar nekaj časa.

Poškodovano vozišče, foto: Robi Puspan

Na Facebook forumu Gibanje Portorož se je razvnela debata, zakaj se nihče od odgovornih ne zgane, domačini so navajali, da so te grbine tako moteče, da največkrat vozijo "slalom" po drugi strani cestišča, kljub temu da se zavedajo, da je tako početje izjemno nevarno. Poudarili so, da je stanje na cesti tako, da je situacija izjemno nevarna, predvsem za nič hudega sluteče motoriste, ki se ob padcu lahko tudi resno poškodujejo. 

Dobrodošlica v "najbolj turistično občino" v Sloveniji

Če odmislimo, da je tako stanje na cestišču absurd sam po sebi za turistično občino, kjer turisti pred dopustom dodobra pretresejo ledvice in jetra ali pa lahko resno poškodujejo podvozje avtomobila, je največji absurd, da se nihče ne zgane in ne sanira teh nekaj metrov cestišča že nekaj let. 

Kot je razvidno iz fotografije, so najverjetneje krivec za tako situacijo korenine dreves, ki rastejo tik ob cesti. Poslali smo vprašanja odgovornim, njihove odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
solinar |  15 .03. 2021 ob  08: 03
Franko - Ker bo potem od MP Sečovelje do Lucije čep.
Tranzit mora iti od Kopra do hrvaške meje direktno.
franko |  15 .03. 2021 ob  07: 48
-2
Kako je župan zavrnil gradnjo novega hitrega cestnega odcepa Izola - Lucija. To je nerazumljivo za najbolj turišrični kraj v državi. Tega pa jaz ne razumem, kako je to mogoče ?
solinar |  15 .03. 2021 ob  06: 39
Res je. Situacija je "izjemno nevarna". Zraven je še prehod za pešce, avtobusna postaja in omejitev 60.
Nižje, na dolgem ovinku je tudi cesta razrita. Je niste videli. Seveda ne, saj vozite po sredini ceste. posebno motoristi.
Kaj pa od krožišča proti Portorožu (v nasprotni smeri), a niste videli grbin. Tiste tresejo ledvice turistom ko gredo domov.
Za ledvice domačinov na lokalnih cestah vas pa v gibanju za Portorož bolj malo briga, a ne.
Opazovalec |  14 .03. 2021 ob  20: 34
10
Ma to je milina. Raje poglejte na krožnem pri Mercatorju v Šalari.
pinkopalinko |  14 .03. 2021 ob  13: 28
12
luzerji, ki v 21. stoletju nimajo SUVa, res nimajo kaj iskati v tako fensi kraju.
choco |  14 .03. 2021 ob  11: 30
42
Poskodbe res vredne clanka... Z avtom jih niti zadanes ne, da bi pa poskodovale podvozje? Malo pretiravate. Po zaledju so taki celotni odseki, pa nikomur nic.
Menim, da je veliko cest potrebnih nujnih vzdrzevalnih del, ta pa ne sodi pod "nujno". Zabari pa itak pridejo s kvazi terenci. Jim ne bo hudega.