DOBRODOŠLI V SPLETNO KNJIGARNO ANNALES ZRS! Čakajo vas posebne ugodnosti

Koper

Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper bo v tednu od 18. do 24. maja 2020 sodelovalo na virtualnem sejmu akademske knjige Liber.ac. Za nakup vseh knjig iz njihove znanstvene založbe Annales ZRS ob tej priložnosti uvajajo posebne ugodnosti – 20-odstotni popust in brezplačno poštnino za Slovenijo.

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani že od leta 2010 vsak tretji teden v maju organizira sejem akademske knjige Liber.ac, ki v Foersterjevem vrtu za fakulteto tradicionalno poveže članice ljubljanske univerze ter različne akterje s področja knjižne produkcije in promocije akademske knjige. Na sejmu sodeluje tudi znanstvena založba Annales ZRS Koper.

Zaradi trenutne situacije, povezane z omejitvijo druženja, so se odločili, da letošnjo prireditev izvedejo malo drugače in jo preselijo v virtualno okolje. Tako so za vas pripravili Liber.@c 2020: Knjige z vrta. Po spletnih stopinjah v mesto. Prvi del, Knjige z vrta, se nanaša na spletni knjižni sejem, ki bo trajal od 18. do 24. maja in bo v čim širši meri povezal založnike akademskih knjig. Namesto v Foersterjevem vrtu bo tako knjige mogoče kupiti v spletnem vrtu. V drugem delu, ki so ga poimenovali Po spletnih stopinjah v mesto, pa bo oder prav tako zamenjal splet. Jagodni izbor spletnih spremljevalnih del se bo na spletni strani sejma odvrtel v dneh od 19. do 21. maja.

Knjižne zanimivosti, ki jih ponuja založba Annales ZRS

Mogoče vas bo zanimala trenutno zelo aktualna knjiga Bledolična vsiljivka z Vzhoda: Kolera v severozahodni Istri (1830–1890), ki nam daje vpogled v to, kako so v 19. stoletju ukrepali ob epidemijah, ali knjiga Antropologija prava in človekovih pravic. Monografija dr. Barbare Gornik je v času izbruha novega koronavirusa še posebej aktualna, saj bi čas, v katerem živimo, lahko označili kot čas človekovih pravic. A nedavni razvoj dogodkov, povezan z epidemijo covid-19, je pokazal, da se je za človekove pravice treba neizprosno boriti. Epidemija je razkrila tudi njihovo ranljivost, prilagodljivost in temeljno političnost ter nenazadnje njihovo upogljivost, ki se razgrinja ob dejstvu, da so človekove pravice vsebinsko in po namenu odvisne od tega, kdo jih artikulira in za kakšne namene, je prepričana avtorica knjige Antropologija prava in človekovih pravic.

Za tiste, ki jih zanimajo pretekli slovensko-italijanski odnosi, ki še vedno vplivajo na sedanjo politiko, priporočajo knjigi Eos eiiciamus foras – Spodili jih bomo, italijanska liberalnacionalna stranka v Trstu 1882–1908 in Etnično homogena Evropa: preselitve prebivalstva v Istri in Sudetih 1945–1948. V spletni knjigarni Annales ZRS pa boste našli še veliko več zanimivih naslovov, za vsakega nekaj, zato vas vabijo, da se virtualno sprehodite po katalogu publikacij. Veseli bodo vsakega vašega naročila! In ne pozabite, poleg popusta je v tem tednu tudi poštnina brezplačna.

Brezplačne strokovne publikacije ZRS Koper, kot je na primer Ostanite doma, (p)ostanite aktivni ali strokovne publikacije s področja oljkarstva in mnoge druge, pa lahko najdete v seznamu vseh izdanih del.

Za dodatne informacije so vam na voljo preko elektronske pošte zalozba-annales@zrs-kp.si. Novice o sejmu pa lahko spremljate tudi prek Facebook strani sejma in dogodka.