DOBRE NOVICE ZA PGD BABIČI: Prenova gasilnega doma se bo začela že letos

Koper

Kot so sporočili iz Mestne občine Koper, predvidevajo temeljito obnovo doma Prostovoljnega gasilskega društva Babiči začeti že letos. Občina je za naložbo že pridobila gradbeno dovoljenje, na naslednji seji pa se bo koprski občinski svet izrekal še o investicijskem programu. Ocenjena vrednost naložbe znaša 597.796,53 evra.

Po več kot 40 letih delovanja so prostori društva PGD Babiči že krepko potrebni prenove. Zaenkrat večino dejavnosti društvo izvaja v majhnem gasilskem orodišču. Tega so člani sami zgradili leta 1978. Za potrebe društva je pretesna tudi garaža doma, saj je v njej prostora le za eno vozilo. Zato so morali tri vozila za gašenje gozdnih požarov in garderobe začasno preseliti v nekdanje skladišče. Obnove pa je potrebno tudi dvorišče pred gasilskim domom.

Namen obnove je društvu zagotoviti kakovostne pogoje za opravljanje svojega poslanstva. V okviru celovite rekonstrukcije bo občina dom tako rekoč zgradila na novo. Načrtujejo zamenjavo strehe, prav tako pa bodo porušili in na novo zgradili obodne in notranje zidove ter odstranili betonsko ploščo. V kleti lahko pričakujejo dva nova večnamenska prostora za hrambo.

Previdevajo tudi novo stopnišče, v pritličju pa ureditev garaže za vozni park društva, garderobe, sanitarije s tuši, pralnico, čajno kuhinjo in dvorano z vetrolovom. Povsem na novo bo zgradila mansardo in v njej uredila prostor za komunikacije, sejno in dnevno sobo.

Celotna vrednost naložbe znaša nekaj manj kot 600.000 evrov. Mestna občina Koper bo v kratkem objavila javno naročilo za izbiro izvajalca, gradnjo bi lahko začeli še letos oziroma v začetku prihodnjega leta. Če bo šlo vse po načrtih, bi se lahko v PGD Babiči do konca leta 2021 že pohvalili z novim domom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija