DLJE ČASA JE PRETEPAL IN PONIŽEVAL SVOJCE: Osumljenec v priporu

Kronika

Gorenjski policisti so ta konec tedna zaključili predkazenski postopek zoper nasilneža, ki ga sumijo, da je dlje časa grdo ravnal s svojci, jih pretepal in jih s svojim ravnanjem spravljal v ponižujoč položaj. Policisti so osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Fotografije je simbolična. 

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je omenjeni nasilnež tudi na dan prijave nasilja svojce fizično ogrožal in jim grozil. Bil je pod vplivom alkohola, ki je po navedbah policije eden od pogostejših dejavnikov tveganja za razvoj nasilja v družini. Policisti so osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali, po zbiranju obvestil pa privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Ob tem policisti žrtve, pa tudi priče, znova pozivajo, naj nasilje prijavijo takoj, ko do njega pride, saj običajno ne mine samo od sebe in se lahko stopnjuje tudi do najhujših oblik kaznivih dejanj.

Ta konec tedna so policisti na Gorenjskem trikrat posredovali zaradi nasilja v družini. V enem primeru se je kršitelj nasilno vedel do zunajzakonske partnerke. Policisti so moškega pridržali in proti njemu vodijo postopek. V enem primeru pa so obravnavali moškega, ki je kršil prepoved približevanja in je v času, ko oškodovanke ni bilo doma, na silo vstopil v stanovanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija