DIVJI LOV POLICISTOV SKOZI AJDOVŠČINO: Na koncu voznik pobegnil peš

Kronika

Policisti so včeraj na Ajdovskem imeli v obravnavi 39-letnika, ki je z avtom kršil več cestnoprometnih predpisov. Ob 11.34 uri so ga zalotili med vožnjo po hitri cesti iz smeri Sela proti Ajdovščini. Ko je z avtom znamke Peugeot, na katerem ni imel nameščenih registrskih tablic, pripeljal do izvoza za Ajdovščino, so ga policisti pričeli ustavljati s kratkim zvočnim znakom s sireno in modrimi lučmi.

39-letnik je na znake policistov najprej zmanjšal hitrost vožnje in avto že skoraj ustavil pred lokalno cesto, ki pelje iz Ajdovščine proti Planini. Naslednji hip pa je nenadoma speljal in močno pospešil hitrost. V križišču z lokalno cesto je zavil desno, nadaljeval z vožnjo naravnost do semaforiziranega križišča, kjer je prevozil rdečo luč.

Med vožnjo je preko polne bele črte prehitel avto pred seboj, nadaljeval z vožnjo po Tovarniški cesti do krožišča z Goriško cesto, kjer je v krožišču zapeljal v nasprotno smer kot poteka promet. Vožnjo je nadaljeval po Goriški cesti proti kraju Cesta. V krožišču pri ajdovskem letališču je zapeljal proti stavbi civilne zašite, kjer se je ustavil in pobegnil peš. Policisti, čeprav vedo za koga gre, ga še niso izsledili.

Policisti so še ugotovili, da 39-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto, katerega lastnik je sicer italijanski državljan, so zasegli. 39-letnika čaka srečanje pri sodniku za prekrške.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija