"DIVJI" KONEC TEDNA NA OBALNO-KRAŠKIH CESTAH: Samo v SB Izola so sprejeli 11 poškodovanih iz prometnih nesreč

Kronika

Minuli konec tedna so na obalno-kraških cestah zaznamovale številne prometne nesreče, med njimi tudi s smrtnim izidom. Ta se je zgodila včeraj malo pred poldnevom na cesti med Divačo in Senožečami, v njej pa je življenje izgubil 52-letni motorist iz Izole. Motoristka je bila udeležena tudi v prometni nesreči, ki se je zgodila v petek popoldne v Rižani.

Nesreča motoristke pri Črnem Kalu. Foto: Regional

V petek ob 17.33 se je 51-letna motoristka peljala iz smeri Kopra proti Črnemu Kalu. Pred njo je vozil avtomobil, ki je zavijal desno. Motoristka je nenadoma zavrla, zadnji del motorja je dvignilo v zrak, tako da je skupaj z motorjem padla, motor pa nanjo. Odpeljana je bila v izolsko bolnišnico.

V soboto ob 8.00 je prišlo do nesreče na cesti od Dekanov proti Cepkom. 74-letni voznik je zapeljal levo čez nasprotno smerno vozišče na bankino, kjer se je avtomobil prevrnil na streho. Moški je bil odpeljan v izolsko bolnišnico.

Nesreča med Divačo in Senožečami se je za motorista končala tragično. Foto: PGD Senožeče

Ob 13.58 je prišlo do nesreče v Marezigah. 48-letnica doma iz okolice Tržiča se je z električnim kolesom peljala proti Babičem. Med vožnjo je vanjo priletela čebela. Ker jo je želela odstraniti, je spustila krmilo, pri tem pa izgubila ravnotežje in padla. Ženska se je pri padcu huje poškodovala.

Ob 15.30 je v Izoli padla 53-letna kolesarka doma iz okolice Ljubljane. Udarila se je v glavo. Odpeljana je bila v izolsko bolnišnico.

Ob 18.57 je prišlo do nesreče na cesti med Vanganelom in Marezigami. 48-letni domačin se je z motorjem peljal proti Babičem. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Med zaviranjem je padel, drsel še nekaj časa po vozišču, nato pa trčil v avtomobil, s katerim se je nasproti pravilno pripeljala 47-letna domačinka. Huje poškodovanega motorista so prepeljali v SB Izola.

Ob 20.33 je v Portorožu padel 70-letni domačin, ki je v krožišču z mopedom zapeljal levo in trčil v betonski robnik razmejitvenega otoka med pasovi. Pri tem je padel preko otoka na nasprotno smerno vozišče. Kljub temu, da je nosil čelado, si je pri padcu poškodoval čelo. Prepeljan je bil v izolsko bolnišnico.

Nesreča na cesti med Divačo in Kozino, v križišču za Matavun. 

V nedeljo ob 13.18 je v matavunskem križišču 60-letni Ljubljančan zavijal z avtomobilom levo. Ker 50-letni motorist doma iz okolice Kostanjevice ni vozil po sredini voznega pasu, je trčil v avtomobil, ki je zavijal. Motorist in sopotnica sta padla, oba sta bila odpeljana v SB Izola.

Ob 13.34 je v Strunjanu padel 36-letni Mariborčan, ki se je peljal z električnim kolesom po kolesarski poti Parenzana, od Izole proti Strunjanu. V blagem desnem ovinku je izgubil oblast nad kolesom in padel. Pri padcu si je poškodoval glavo, odpeljan je bil v bolnišnico.

Ob 15.19 se je 25-letni Koprčan peljal iz Kobdilja proti Ponikvam. V levem ovinku je zapeljal desno izven vozišča in padel na bok. Pri padcu se je lažje poškodoval.

Ob 19.05 pa se je od Koč proti Slavini peljal 68-letni motorist. V Kočah je naletel na pešce pred seboj, zato je zavrl. Pri tem mu je zablokiralo prednje kolo, prevrnil se je in udaril v desno koleno. Oskrbeli so ga na urgenci ZD Postojna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  28 .04. 2021 ob  08: 52
Spet je tu sezona in spet bodo padali motoristi do jeseni. Težava je v tem, da večina misli, seveda razen redkih izjem, da vozijo kot Valentino Rossi v resnici so pa vsi bosi.