DIVJE ČEZMEJNO ZASLEDOVANJE KOPRSKIH POLICISTOV: Kaj se je v jutranjih urah dogajalo na cesti med Lipico in Divačo? (FOTO)

Kronika

Danes ob 5. uri zjutraj sta policista koprske policijske postaje za izravnalne ukrepe opravljala naloge na regionalni cesti Lipica–Divača. V naselju Lokev sta opazila dve vozili znamke Mercedes Benz, z nameščenimi nemškimi začasnimi registrskimi tablicami, ki sta vozili proti Italiji. Policista sa posumila, da vozili prevažata ilegalne migratne, zato sta zapeljala za njima in ju začela zaustavljati z modrimi lučmi ter kratkimi zvočnimi signali, je sporočila tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec.

Ko sta voznika opazila, da ju ustavljajo, sta pospešila hitrost in nadaljevala pot proti Italiji. Eden od njiju je celo začel z vožnjo po celotnem vozišču in tako poskušal preprečevati, da bi ga policista prehitela in ustavila. Ker je bilo zelo verjetno, da bosta nadaljevala pot v Italijo preko nekdanjega mejnega prehoda Lipica, je bil operativno-komunikacijski center obveščen o čezmejnem zasledovanju.

Ob 5.08 sta vozili z nezmanjšano hitrostjo dejansko prestopili državno mejo preko nekdanjega mejnega prehoda Lipica, policista pa sta peljala za njima in pri tem ves čas uporabljala modre luči in zvočne signale. Mercedesa sta zasledovala mimo naselja Bazovica proti Trstu. Po približno treh kilometrih sta avto, ki je bežal z zelo velikoo hitrostjo, izgubila z vidnega polja

Ko sta se policista pripeljala v ostri levi ovinek, sta na vozišču najprej opazila plastične dele vozila. Nato pa v ostrem desnem ovinku, desno izven vozišča ustavljeno vozilo registrskih oznak HN425F (D), ki je bilo obrnjeno v smeri vožnje. Iz zadnjega dela vozila so v trenutku, ko sta prispela policista, v bližnji gozd pobegnile osebe, medtem ko sta voznik in sopotnik na prednjem sedežu ostala v vozilu. Voznika in sopotnika sta slovenska policista do prihoda italijanskih varnostnih organov zadržala v vozilu. Nato so skupaj z italijanskim policisti v gozdu izsledili še eno osebo.

Skupaj z italijanskimi policisti so opravili varnostni pregled prijetih oseb in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes 25-letni državljan Albanije. V vozilu je bil še sopotnik, državljan Turčije brez dokumetov, v bližini prijet pa je bil prav tako državljan Turčije brez dokumentov. Navedene osebe so v nadaljnji postopek prevzeli italijanski varnostni organi. Nadaljuje se z zbiranjem informacij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija