DIVJAL PO POSTOJNSKEM, SE DVAKRAT ZALETEL V POLICIJSKI AVTO IN BEŽAL: Pregon razkril nepričakovanega voznika

Kronika

V nedeljo dopoldne so imeli policisti Policijske uprave (PU) Koper nekoliko nenavadno intervencijo. Primer zasledovanja vozila, ki ni ustavilo na njihove znake, kar se policistom sicer zgodi pogosto, je razkril nepričakovanega voznika.

Fotografija je simbolična. 

V nedeljo ob 10.50 so bili na PU Koper obveščeni, da nekdo z neregistriranim vozilom divja po vasi Koče. Policisti so vozniku pripeljali nasproti po makadamu, a voznik zaradi neprilagojene hitrosti na mokri makadamski cesti ni uspel pravočasno ustaviti in je oplazil policijsko službeno vozilo po boku, nato pa zapeljal izven vozišča v nabrežino. Z nabrežine je nato zapeljal vzvratno in še enkrat trčil v policijsko vozilo, tokrat v zadnji del, ter odpeljal s kraja.

Policist je zapeljal za pobeglim voznikom. Po dobrem kilometru sta policista vozilo dohitela in ustavljala z modrimi lučmi, voznik pa je tedaj sam ustavil vozilo. Policisti so bili od razkritju, kdo sedi za volanom, nemalo presenečeni.

Ugotovili so, da je vozilo, ki je odjavljeno iz prometa, vozil 14-letnik, ob njem je bil 15-letni sopotnik. Osebni avto so zasegli. Mladoletnemu vozniku sledi obdolžilni predlog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pobeg s kraja prometne nesreče, ker je vozil neregistrirano vozilo in zaradi kršitve zakona o nalezljivih boleznih (ZNB), sopotniku pa sledi globa po ZNB, so sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija