'DIVJAKI' NA ELEKTRIČNIH SKIROJIH: V Kopru nesrečo povzročil najstnik, v Novi Gorici pa očitno pijan 69-letnik

Kronika

Včeraj zjutraj je 16-letni voznik električnega skiroja vozil po kolesarski stezi od Vanganela proti Kopru. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil nadzor nad vozilom in padel. Pri tem se je lažje poškodoval. Ugotovljeno je bilo, da med vožnjo ni uporabljal predpisane zaščitne čelade in je preko slušalk poslušal glasbo. Sledi mu obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografija je simbolična

Do podobne nesreče je včeraj prišlo tudi v Novi Gorici. Ob 18.34 so bili tamkajšnji policisti obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na Ulici Gradnikove brigade, v kateri je padel in se poškodoval 69-letni voznik električnega skiroja. Po prvih zbranih podatkih je voznik skiroja obvozil več oseb in pri tem zaradi neprilagojene hitrosti padel ter si predvidoma lažje poškodoval glavo.

Moški je kazal tudi očitne znake alkoholiziranosti. Kasneje mu je bila nudena zdravniška pomoč v šempetrski bolnišnici, policisti pa so mu odredili strokovni pregled. Zoper povzročitelja nezgode bo zaradi kršitve prometne zakonodaje podan ustrezen ukrep, so sporočili s PU Nova Gorica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija