DIVJA NOČ MED RIŽANO IN GRAČIŠČEM: S polnimi avti migrantov bežali pred policisti

Kronika

Koprski kriminalisti so minuli četrtek ob 22.11 prejeli klic občanke, ki je prijavila, da med vasema Sirči in Koromači pobirajo ilegalne prebežnike. Šlo je za tri vozila, ki so jih policijske patrulje kmalu izsledile na cesti med Rižano in Gračiščem.

Fotografija je simbolična.

Policisti so avtomobile pričeli zaustavljati, vendar so vozniki pohodili plin in se podali v beg. Zaustaviti jim je uspelo dve vozili in prijeti 31-letnega ter 37-letnega voznika, oba srbska državljana. Tretji voznik je pobegnil.

Minulo soboto so kriminalisti na območju Izole opravili hišno preiskavo na naslovu, kjer sta prijeta osumljenca bivala od februarja letos neprijavljena. Zasegli so različne elektronske naprave in druge predmete, ki bodo služili kot dokazi v kazenskem postopku.

Srbska državljana sta bila izročena preiskovalnemu sodniku koprskega okrožnega sodišča, ki je za oba odredil pripor.

Letos so policisti na območju koprske policijske uprave obravnavali že 89 kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja državne meje, 57 osumljencev so privedli k preiskovalnemu sodniku, zoper 55 je bil odrejen pripor. Do konca avgusta so na koprski policijski upravi obravnavali 5.176 oseb, ki so nelegalno vstopile v Slovenijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija