DIREKTORSKI STOLČEK ŠEMPETRSKE BOLNIŠNICE ŠE NAPREJ PRAZEN: Na razpis se je prijavil le en kandidat

Slovenija

Na včerajšnji seji sveta javnega zavoda šempetrske splošne bolnišnice bi med drugim morali razpravljati in sklepati tudi o imenovanju novega direktorja. Vendar seje niso niti začeli zaradi nesklepčnosti. Kot so še sporočili iz šempetrske bolnišnice, datum nove seje še ni znan, dotlej pa bo bolnišnico vodil v. d. direktorja Ernest Gortan.

Ernest Gortan

Sredi junija sicer poteče leto dni, odkar je Gortan prevzel vodenje šempetrske bolnišnice. Tokrat se je na razpis prijavil samo on, tako da bi svet zavoda lahko le potrdil ali zavrnil njegovo kandidaturo. Nekdanjega prvega moža Intereurope je za v. d. direktorja bolnišnice imenoval svet zavoda 10. junija lani, z delom pa je začel teden dni pozneje. Njegov predhodnik, v. d. direktorja Radivoj Nardin, se je za odhod odločil sam, saj je menil, da ni imel več zaupanja sveta zavoda.

Nardin je bil na mesto v. d. direktorja šempetrske bolnišnice imenovan na željo nekdanjega ministra za zdravje Aleša Šabedra oktobra 2019. Čeprav je istočasno vodil kar dve bolnišnici, poleg šempetrske tudi Splošno bolnišnico Izola, so ga na vrh šempetrske bolnišnice postavili do imenovanja novega direktorja oziroma za največ leto dni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija