DIREKCIJA ZA INFRASTRUKTURO SPOROČA: Do konca junija bodo potekala dela na Šmarski cesti

Koper

Na koprski Šmarski cesti bodo v torek stekla gradbena dela. Potekala bodo v treh fazah, končali pa jih bodo predvidoma do konca junija, so sporočili z Direkcije RS za infrastrukturo. Gradbišče bo po zagotovilih direkcije organizirano tako, da bo promet na glavnih prometnih smereh kar najmanj oviran, obvoz pa bo urejen zgolj za pešce in kolesarje.

V prvi fazi del, ki se začenja v torek, bodo izvedli pripravljalna dela. Sprva bodo izvedli geodetska dela in očistili teren, prestavili komunalne vode in odstranili obstoječi robnik ter signalizacijo.

Med fazo glavnih gradbenih del bo promet na Šmarski cesti delno preusmerjen. Pešci in kolesarji bodo morali uporabiti obvoz, prometni pas v smeri hitre ceste pa bo premaknjen proti sredini ceste. V nasprotni smeri bo potekal po obstoječem pasu.

V zadnji fazi bodo uredili prometne otoke na Šmarski in Istrski cesti, postavljena bo tudi nova signalizacija. V sklopu gradbenih del je predvidena tudi dograditev krožnega dela med uvozom Šmarske ceste in Istrske ceste, pri čemer bodo vzpostavili dodaten vozni pas širine, ki sledi potrebam za prevoznost merodajnega vozila vlačilca. Asfaltni del dograditve se bo zaključil z dvignjenim robnikom.

Kot še ocenjujejo na direkciji, bo dodatni uvozni pas omogočil večjo pretočnost prometa, na območju prečkanja za pešce in kolesarje pa bodo uredili prometne otoke, široke najmanj dva metra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bayliner |  27 .05. 2024 ob  16: 07
16
"Bravo", boljšega termina res niso mogli izbrati. LOLEKI!!!