DIREKCIJA ZA CESTE: "Kamion z jadrnico se je zataknil zaradi gradbišča" (FOTO in VIDEO)

Piran

Medtem ko so se krajani Strunjana in nasploh prebivalci Obale že veselili, da bo s končanjem del na novem strunjanskem krožišču konec tudi zastojev na cesti med Portorožem in Izolo, se je tam zgodila nenavadna nesreča. V še nedokončanem krožišču se je zataknil kamion, ki je za sabo na prikolici peljal jadrnico. V javnosti so se takoj postavila vprašanja, ali so novo krožišče oziroma njegovi vozni pasovi premajhni za tovrsten promet, a na Direkciji RS za ceste mirijo, da se je vozilo zagozdilo izključno zaradi del, ki so tisti trenutek potekala na gradbišču. Podjetje Asfalti Ptuj d.o.o. , ki je izvajalec del, naj bi sicer z asfalterskimi deli zaključil predvidoma do konca tedna. Zapora prometa pa bo predvidoma odstranjena do velikonočnih praznikov.

"Končna ureditev sredinskega otoka upošteva zahtevo po prevoznosti izrednih prevozov za potrebe Marine Portorož in zagotavlja ustrezno varnosti in pretočnosti prometa v območju krožišča," so na naše vprašanje, ali je bilo pri projektiranju omenjenega krožišča upoštevano dejstvo, da se bodo skozi to krožišče peljala tudi večja vozila, kot so tovornjaki, ki za seboj vlečejo priklopnike oziroma tovor odgovorili na Direkeciji RS za ceste.

Kot so še pojasnili, bo sredinski otok krožišča ozelenjen tako na dvignjenem delu, kot tudi na območju travnih plošč in bo vizualno zgledal kot celota, na uvozu iz smeri Portorož bo na povoznem delu postavljen snemljiv znak "obvezna smer desno," ki bo dodatno zagotovil, da uporabniki ne bodo prevozili s travnatimi ploščami urejenega povoznega dela sredinskega otoka (v času izrednega prevoza bo ta znak lahko odstranjen). V nočnem času pa bo krožišče ustrezno osvetljeno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija