DIH JEMAJOČ PRIZOR NA KOPRSKI HITRI CESTI: "Vozi brez sprednjega desnega kolesa, da se iskri za njim"

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 220 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 505 klicev. Obravnavali so 28 prometnih nesreč z materialno škodo, pet z lažjimi poškodbami in eno s hudimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in osem tatvin, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 32 primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 49 nezakonitih prehodov državne meje.

Fotografije so simbolične. 

V nedeljo ob 22.48 so policisti prejeli klic občana, da vozi za italijanskim osebnim avtomobilom, ki pelje po obvoznici v smeri Bertokov in je brez sprednjega desnega kolesa, da se iskri za njim. Vozilo so policisti izsledili v Bertokih in ugotovili, da je na vozilu spredaj desno le še ostanek jeklenega platišča. Vozniku, 46-letnemu državljanu Italije, so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.75 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Prometne nesreče

V petek ob 10.04 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti med Ilirsko Bistrico in Jelšanami. Ugotovili so, da je 48-letni državljan Bosne in Hercegovine s tovornim vozilom pripeljal v ostri nepregledni desni ovinek, pri tem pa svoje hitrosti ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste ter stanju vozišča (mokro, spolzko), tako da bi ves čas vožnje obvladoval vozilo, zaradi česar ga je zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je z levim delom polpriklopnika trčil v osebni avto voznika, ki ga je v nasprotni smeri vožnje pravilno pripeljal 52-letni državljan Francije. Slednji je v prometni nesreči zadobil lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bila zaradi neprilagojene hitrosti izrečena globa, ki jo je plačal na kraju.

V soboto ob 00.12 je 41-letni moški na parkirišču pred šotorom v Postojni s svojim kombiniranim vozilom poškodoval dva parkirana osebna avtomobila. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,90 mg/l. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja ter odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

V soboto ob 13.35 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo na hitri cesti v Kopru. Prometno nesrečo je povzročila 26-letna voznica osebnega avtomobila, katera je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v pred njo vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozila 40-letna ženska. Povzročiteljici je bil odrejen alkotest, ki je pokazal 0.56 mg/l. Za obe kršitvi ji je bil izdan plačilni nalog, začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

V soboto ob 22.45 se je pri Avtoplusu v Kopru zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen je 18-letni voznik skuterja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v jašek, ki je bil na sredini vozišča in pri tem izgubil oblast nad motorjem ter padel po vozišču. Odpeljan je bil v izolsko bolnišnico.

V nedeljo ob 12.33 so bili obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti med Dekani in Rižano. 33-letni voznik osebnega avtomobila iz Kopra je pri zavijanju levo izsilil prednost 23-letnemu vozniku motornega kolesa iz okolice Kopra, ki je vozil v nasprotni smeri naravnost. Voznik motornega kolesa je v prometni nesreči zadobil hude telesne poškodbe in je bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan v izolsko bolnišnico. Oba voznika sta bila preizkušena z alkotestom, 33-letnemu Koprčanu pa je bil odrejen tudi hitri test, ki je bil pozitiven na kokain. Odrejen mu je bil strokovni pregled. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba.

Krivolov v okolici Kopra

V petek ob 13.48 so bili policisti obveščeni o krivolovu v okolici Kopra. Policisti so na kraju ugotovili, da je nekdo v zadnjih dveh dneh nastavil zanko za lovljenje divjadi, v katero se je ujela srna, ki je nato poginila.

Nasilje in kršenje javnega reda in miru

V petek popoldan so prejeli obvestilo, da je v Postojni prišlo do prepira med bivšima zakoncema. V prepiru sta bili udeleženi še dve osebi. Med intervencijo policistov se je na kraj pripeljal še 71-letni moški, ki je na kraju želel obračunati z ostalimi, pri čemer je bil vidno pod vplivom alkohola. Slednjemu so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,83 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog, zaradi nedostojnega vedenja in neupoštevanja ukazov policistov mu je bil izdan tudi plačilni nalog. O dogajanju je bil obveščen tudi center za socialno delo. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil o dogajanju.

Prav tako v petek so bili policisti ob 20.11 obveščeni, da se pri Tuš Planetu Koper pretepata dva mlajša fanta. Policisti so na kraju izsledili poškodovanega 32-letnega moškega, ki je povedal, da je, medtem ko je spal na klopci, do njega pristopil njemu neznani fant in ga pričel brez razloga pretepati, nakar je pobegnil v družbi še enega fanta, vendar so jih policisti kmalu izsledili v bližini. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje nasilništva.

V soboto ob 02.14 je policiste poklical 25-letni moški in prijavil, da ga je v enem od koprskih gostinskih lokalov pretepel neznani moški. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 37-letni moški v lokalu pristopil do prijavitelja in ga brez razloga dvakrat udaril v predel glave. 37-letnemu moškemu so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

V soboto ob 15.21 so policisti v stanovanjski hiši v okolici Sežane obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer sta se sprla partnerja 30-letna ženska in 34-letni moški. Slednji je partnerko z roko udaril po obrazu ter ji vzel mobilni telefon in se odpeljal s kraja. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog.

V soboto ob 21.42 so bili policisti obveščeni o družinskem nasilju v okolici Ilirske Bistrice. Pri tem je bil 40-letni moški zoper svojo 52-letno partnerico v zadnjih letih večkrat fizično in psihično nasilen. Ker se je nasilje v zadnjih dneh stopnjevalo, se je odločila zadevo prijaviti policiji. Zadevo obravnavajo kot kazniva dejanja lahka telesna poškodba, nasilje v družini in zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje. Obveščen je tudi pristojni center za socialno delo.

V nedeljo ob 00.05 je 38-letni moški razgrajal po hodniku stanovanjskega bloka v Kopru, kar je zmotilo ostale stanovalce. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V nedeljo ob 2.16 sta se v enem od gostinskih lokalov v Kopru sprli 17-letna ženska in 27-letni moški. Slednjemu je bil na kraju izdan plačilni nalog, zoper mladoletnico pa sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 7.52 so prejeli klic občanke, ki je prijavila, da jo je doma pretepel partner. Policisti so ugotovili, da je v stanovanju v Piranu 57-letni moški grdo ravnal in pretepal svojo 44-letno partnerico. Izrečena mu je bila prepoved približevanja. Policisti obravnavajo kaznivi dejanji povzročitve lahke telesne poškodbe in nasilja v družini.

V garažni hiši se je spravil na pnevmatike

V soboto popoldan so bili policisti obveščeni, da je v garažni hiši v Prisojah neznanec z ostrim predmetom poškodoval štiri pnevmatike na dveh osebnih avtomobilih.

Grožnje po telefonu

V soboto ob 16.46 se je na postojnski policijski postaji zglasila 42-letna ženska, ki je podala prijavo o grožnjah po telefonu s strani neznanca. Neznanec jo je prepričeval, da ima na trgovalnem računu kriptovalut gotovino, ki si jo mora izplačati na njen bančni račun. Pri tem mu je omogočila oddaljen dostop do njenega računalnika in s tem dostop do njene spletne banke. Neznanec je poskusil iz njenega računa opraviti dve transakciji, ki sta bili s strani banke blokirani. O tem je banka takoj obvestila oškodovanko. Slednji je nato neznanec pričel groziti, da pozna vse njene osebne podatke in podatke o bivališču ter da jo bodo odstranili. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri kaznivih dejanj napad na informacijski sistem in grožnje.

Kraja

V soboto ob 18.59 so bili obveščeni, da so trgovino Tuš na Kozini zapustile tri osebe in pri tem brez plačila odpeljale poln voziček njihovih artiklov. Artikle so naložili v kombinirano vozilo in se s kraja odpeljali. Policisti so kmalu za tem na Kozini našli kombinirano vozilo, ki ga je vozil 40-letni moški, z njim pa sta bila v vozilu še 33-letni in 31-letni moški, vsi trije doma z Dolenjske. Policisti so jim na kraju zasegli prehrambene in tehnične artikle v vrednosti 1.500 evrov in jih v nadaljevanju vrnili trgovini. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine zoper vse tri sledi kazenska ovadba.

Napad psa

V nedeljo ob 17.15 je v Postojni nezavarovan pes ugriznil 50-letno žensko. Zoper lastnika, 48-letnega moškega, bodo policisti uvedli hitri postopek po zakonu o zaščiti živali. Sledi obvestilo na veterinarsko upravo.

Ujeli so ju na meji

V soboto ob 18.00 so policisti na mejnem prehodu Starod zaradi vzpostavitve ponovnega nadzora na notranji meji s Hrvaško opravljali ciljno mejno kontrolo na vstopu. Pri tem so kontrolirali tudi osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak, v katerem sta se nahajala tudi 43-letna državljana Albanije. Pri mejni kontroli, ki je obsegala tudi preverjanje oseb po evidencah policije, so ugotovili, da imata oba navedena razpisana veljavna ukrepa "prijetje zaradi predaje ali izročitve" s strani Italije. Obema so policisti odvzeli prostost na podlagi evropskega naloga za prijetje in predajo ter o tem obvestili dežurno preiskovalno sodnico, ki je zoper oba odredila pridržanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija