Diego Costa izbral Španijo

Diego Costa, nova velika nogometna zvezda španskega prvoligaša Atletico Madrida, je izbral reprezentanco svetovnih prvakov Španijo in ne domovine Brazilije, danes poročajo španski mediji. Ta čas z 11 zadetki prvi strelec španskega prvenstva primera division je v začetku leta sicer odigral dve prijateljski tekmi za Brazilijo.

Costa, ki je rojen v Braziliji, lahko kljub temu, da je odigral dve prijateljski tekmi za selecao proti Italiji in Rusiji, po pravilih Mednarodne nogometne zveze (Fifa) še vseeno izbere Španijo, saj za brazilsko vrsto ni zaigral na tekmovalni mednarodni ravni. Španska nogometna zveza je danes potrdila, da je napadalec izbral barve Španije in da je brazilski zvezi že sporočil svojo odločitev.

Petindvajsetletni Costa, ki od 19. leta starosti igra v Španiji in je pridobil tudi špansko državljanstvo, se je septembra sestal tudi s selektorjem španske nogometne reprezentance Vicentejem del Bosquejem in izrazil željo, da bi igral za Španijo. Del Bosque mu je obljubil, da ga bo imel v mislih za mundial 2014.