DEZINSEKCIJA JAVNE KANALIZACIJE V IZOLI: Zaradi milejše zime je pojavnost ščurkov letos bolj zgodnja

Izola

Komunala Izola d.o.o. bo v sodelovanju z zunanjim pogodbenim izvajalcem v obdobju od 8. aprila do 12. aprila izvedla dezinsekcijo javne kanalizacije na območju občine Izola. Zaradi milejše zime je pojavnost ščurkov na posameznih lokacijah letos bolj zgodnja v primerjavi s preteklimi leti, zaradi česar se je tudi izvedba dezinsekcije omenjenih mest pričela nekoliko prej kot običajno.

Dezinsekcija bo primarno izvedena v posameznih ulicah na območju Jagodja, Livad, obrtno-stanovanjske cone, industrijske cone in mestnega jedra Izole.

Občanom se priporoča, da tudi sami poskrbijo za dezinsekcijo lastnih kanalizacijskih priključkov in interne kanalizacije. K omejitvi širjenja ščurkov pa se lahko bistveno pripomore tudi tako, da se ostankov hrane, odpadkov in odpadnega jedilnega olja ne izplakuje v kanalizacijske odtoke in straniščno školjko, temveč se jih odlaga v za to namenjene zabojnike za biološke odpadke oziroma zbiralnike. Pomembno je tudi vzdrževanje čistoče v okolici bivalnih objektov, saj lahko ščurke privabijo tudi morebitni nepravilno odloženi ostanki živil ali hrana za hišne ljubljenčke, postavljena na prostem.

Dezinsekcijo lahko opravljajo izključno pooblaščeni izvajalci, zato se je za naročilo teh storitev potrebno obrniti neposredno nanje.

Za morebitne dodatne informacije lahko občani pokličejo na Komunalo Izola, in sicer na telefonsko številko 05/66 34 935 ali 05/66 34 950 oziroma pišejo na elektronski naslov kanalizacija@komunala-izola.si.

V primeru neugodnih vremenskih pogojev bo izvedba dezinsekcije premeščena, o novih terminih pa bo podjetje obveščalo sproti.

Deli novico: