OBALO NAMOČIL DEŽ, KAJ PA KRAS? Zvečer že nova pošiljka?

Slovenija

Hladna fronta goriškemu Krasu, kjer so upali, da bo dež dokončno pogasil požar, ni prinesla večje količine padavin, so pa zato lahko toliko bolj zadovoljni v Slovenski Istri, kjer že več mesecev vztraja izjemna suša. Na letališču Portorož so namreč izmerili 25 litrov dežja na kvadratni meter, le en liter manj pa tudi v Kopru.

Nalivi so se po pisanju portala Vreme 24/7 pojavljali v pasu od Slovenske Istre, čez južni del Notranjske do Kočevske, kjer je ponekod padala tudi toča. V Ilirski Bistrici in Babnem Polju je do 11. ure padlo 30 litrov dežja na kvadratni meter, sledita letališče Portorož s 25 in Koper s 24 litri, v Osilnici je padlo 23 litrov dežja na kvadratni meter. Padavine so se v Slovenski Istri "izkazale", saj so še včerajšnje napovedi kazale, da bo padlo le med 5 in 10 litri na kvadratni meter.

"Za silo je namočilo tudi južni del Krasa – v Godnjah je padlo 16 litrov dežja na kvadratni meter, medtem ko je bilo na območju pogorišč v severnem delu Krasa dežja manj kot 5 litrov na kvadratni meter," piše vremenski portal.

Nova pošiljka dežja že zvečer? 

Sredi dneva bo po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) še spremenljivo s padavinami in nevihtami, popoldne pa bodo padavine postopno slabele. "Za zvečer se kaže še ena linija, ki pa naj bi šla čez morje in malo bolj južno od naše obale, bolj v smeri hrvaške Istre," pravi ljubitelj vremenskih pojavov Valter Grizančič.

Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na jugovzhodu do 30 stopinj Celzija, po prehodu fronte pa se bo osvežilo.

Jutri bo na Primorskem ob šibki burji precej jasno. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo na severu možne posamezne plohe in nevihte. Jutranje temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 24 do 29, na Primorskem do 33 stopinj.

V četrtek bo sončno. Burja na Primorskem bo ponehala. V petek bo delno jasno in znova bolj vroče, popoldne in zvečer bodo predvsem na severu krajevne nevihte, piše na spletni strani Arsa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fošina |  26 .07. 2022 ob  12: 57
11
To ni bilo dovolj dežja niti za zemljo pošteno namočit, kaj šele, da bi kaj od teh padavin prodrlo do vodnega vira. Bodo pa žabe manj porable za zalivat svoje vrtičke, tako da smo vsaj malo na boljšem.