DEVET PRIMEROV SKRIVNOSTNEGA HEPATITISA V ITALIJI: Potek bolezni precej hud pri štiriletnemu dečku

Svet

Po več drugih evropskih državah in ZDA so hepatitis neznanega izvora potrdili tudi pri devetih otrocih v Italiji. V nobenem primeru sicer zaenkrat ni bila potrebna presaditev jeter, je pa potek bolezni posebej hud pri štiriletnem dečku, ki ostaja v pediatrični bolnišnici v Rimu.

Dečka so hospitalizirali zaradi težav z dihanjem in bolečin v spodnjem delu trebuha. Sprva so ga sprejeli v bolnišnico v mestu Prato v Toskani, potem ko se mu je stanje hitro poslabšalo in so jetrni testi potrdili, da gre verjetno za primer akutnega hepatitisa, pa so ga prepeljali v Rim.

Test na novi koronavirus je bil sicer negativen, ima pa deček veliko število protiteles, na osnovi česar zdravniki sklepajo, da je v preteklosti preživel okužbo z virusom sars-cov-2, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na italijanskem ministrstvu za zdravje so medtem potrdili, da so v državi zabeležili že več primerov akutnega hepatitisa pri otrocih, ki jih zdaj preučujejo. Akuten in hujši hepatitis pri otrocih je sicer nekaj novega in neobičajnega, zato obstaja sum, da gre za nov virus.

BONUS VIDEO: Izrek sodbe za uboj babice v Bertokih

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija