DEVET DNI OD IZGINOTJA BLAŽA RITOŠE: Mater so poreški policisti zavrnili, zato je poklicala v Koper

Kronika

Devet dni je že minilo, odkar je izginila vsaka sled za 23-letnim Blažem Ritošo, ki so ga nazadnje videli na železniški postaji v Kopru. Od tu se je namenil z modrim kolesom proti Poreču, kjer ga je čakala mama. Policijska preiskava zaenkrat ni obrodila sadov, je pa za medije spregovorila Blaževa sestra Marta.

23-letnik živi pri babici v Ljubljani, kjer tudi dela. 13. junija se je z vlakom odpeljal iz Ljubljane do Kopra skupaj s kolesom. Ob 7.30 je mami sporočil, da je prispel v Koper in da prihaja v Poreč. Sicer dela kot Woltov dostavljavec na kolesu, torej je v dobri formi. Namenil se je preko Buzeta.

Pot je poznal, saj se je po njej pred tem že pripeljal do Poreča, za kar je potreboval šest ur. Tokrat v Poreč ni prispel, zato je mati poklicala tamkajšnjo policijsko postajo. Ker so jo zavrnili, se je obrnila na koprsko policijsko postajo.

BONUS VIDEO: Podrobnosti umora v Kobjeglavi, policisti v hiši zasegli večje količine prepovedanih drog

Minulo soboto so izsledili zadnjo zabeleženo lokacijo njegovega mobilnega telefona na dan izginotja, to je trikotnik na območju Vanganel-Lopar-Pomjan. Blaževa sestra Marta Ritoša je prepričana, da človek ne more kar tako izginiti. Traso, ki jo je brat že prevozil s kolesom, je večkrat prevozila z avtomobilom.

Tudi iskalna akcija, ki jo je organizirala policija, ni bila uspešna.

"Preživljamo grozo, nihče nam več nič ne pove. Vprašanj je veliko, odgovorov ni. Ali se nam je zdel Blaž čuden? Brat se nikoli ni pritoževal, nikoli ni govoril, ali ga karkoli muči, ali ima probleme, zato nas je izginotje še bolj vznemirilo. Indici seveda so, a je težko o tem karkoli govoriti. Babica je rekla, da je bil tistega jutra, ko je odšel za Koper, Blaž povsem normalen. Pozdravil jo je, objel in odšel. Z ničemer ni dajal vtisa, da karkoli načrtuje, še najmanj izginiti," je povedala za medije.

Po podatkih obmejne policije, 23-letnik slovensko-hrvaške meje ni prečkal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija