DESUS IZOLA O RAVNANJIH PIVČEVE: Zgledovali se bodo po stališču poslanske skupine

Izola

Občinski odbor stranke DeSUS Izola je na petkovem sestanku sklenil, da bo pri svoji presoji ravnanj predsednice stranke Aleksandre Pivec upošteval stališče poslanske skupine DeSUS. Tej bo Pivčeva svoje poglede predstavila v ponedeljek, je pojasnil predsednik občinskega odbora DeSUS Izola Branko Simonovič.

Aleksandra Pivec

Poslanska skupina od predsednice stranke zahteva konkretna pojasnila o očitkih, povezanih z obiskom podjetja Vinakras in Občine Izola.

Simonovič je pojasnil, da se bodo s stališčem poslanske skupine, ki ga bo ta oblikovala po ponedeljkovem srečanju s predsednico, seznanili tudi na seji pokrajinskega odbora DeSUS za Južno Primorsko, ki je sklicana za četrtek.

Branko Simonovič

Ko bo sklican svet stranke in če bo na njem tudi glasovanje o zaupnici Pivčevi, pa se bo izolski občinski odbor sešel ponovno in se do tega opredelil.

Svoj pogled na problematizirane dogodke je na sestanku občinskega odbora včeraj predstavil tudi izolski župan iz vrst DeSUS Danilo Markočič.

Danilo Markočič

V zvezi njeno z nočitvijo Pivčeve med obiskom v občini je Markočič že v četrtek pojasnil, da so na občini ugotovili, da ena od rezerviranih sob ni bila zaračunana za namen, kot sta ga predvidevali rezervacija in naročilnica. V nobenem primeru niso nameravali poravnati stroškov bivanja nikomur drugemu kot predstavnikom ministrstva oz. varnostnikom, je pojasnil. Zato bo prevzel objektivno odgovornost in eno sobo plačal sam.

Na Markočiča med drugim letijo tudi očitki o domnevno negospodarnem ravnanju z občinskimi zemljišči in glede prodaje oljčnika.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  08 .08. 2020 ob  21: 55
25
Pivčeva, Markočič in poslanci DESUS so sramota za člane stranke, upokojence in vse, ki so zanje volili. Lažejo, kradejo, se sprenevedajo in za ljudi jim je prav malo mar. Važni so evrčki v lastnih žepih !!!!!!